Gerbera Decorum

Verzorging

Kamerplanten verzorging

Hoe verzorg je…
Kamerplanten

Kamerplanten verzorgen.. voor de een is het appeltje-eitje, voor de ander een nachtmerrie. Iedere kamerplant heeft namelijk andere eisen die ook nog eens veranderen, bijvoorbeeld wanneer het warmer en kouder wordt. Gelukkig hebben wij van al onze kwekers hun beste tips verzameld. Al deze tips vind je op onze website. Dus wil je alles weten over hoe je jouw Decorum plant het best verzorgt? Hieronder vind je antwoord op je vraag!

Kamerplanten verzorgingstips

Water geven

Hoeveel water moet ik mijn plant geven? Deze vraag horen we elke dag en dat is ook niet zo vreemd. Voor geen enkele plant is er namelijk een vaste hoeveel water om te geven, want dit is altijd afhankelijk van het soort plant, de standplaats, de warmte en de potmaat. Lees alles over water geven aan kamerplanten:

Kamerplanten water geven

Ziektes bij kamerplanten

Wist je dat kamerplanten ook ziektes (en plagen) kunnen krijgen? Veelvoorkomende ziektes en plagen zijn onder andere wolluis, bladluis, dopluis, schildluis, spint, trips, witte vlieg en meeldauw. Meer weten over ziektes en plagen en of jouw kamerplant er misschien last van heeft? Lees er alles over:

Ziektes bij kamerplanten

Lichtbehoefte

Lichtbehoefte is enorm belangrijk voor een plant. Te veel of te weinig licht zorgt ervoor dat je plant het minder naar zijn zin heeft. Dit zal je kamerplant laten merken door minder mooi te worden, bijvoorbeeld door bladverkleuring of het laten hangen van het blad. Daarnaast heeft lichtintensiteit ook invloed op de hoeveel water die een plant nodig heeft, waardoor kamerplant verzorging nog een tandje uitdagender wordt. Maar goed dat onze kwekers je er alles over vertellen, lees er meer over:

Lichtbehoefte voor kamerplanten

Kamerplanten verpotten

In de meeste gevallen is het aan te raden je kamerplant ieder jaar te verpotten in een grotere pot. Hierdoor krijgen de wortels meer ruimte om te groeien, waardoor de plant sterker wordt en ook het blad zal groeien. Meer weten over verpotten?

Kamerplanten verpotten

Voeding voor kamerplanten

Kamerplanten voeding, wat is dat? Nou, wist je dat kamerplanten van oorsprong ergens uit een gebied op de wereld komen? Van nature hebben ze daar al voldoende voedingsstoffen om te groeien, maar hier in onze koude kikkerlandje is dat soms wel anders. Je kunt ze daarom helpen door plantenvoeding te geven. Wat het precies is en hoeveel + hoe vaak je kunt geven, leggen onze kwekers je uit:

Voeding voor kamerplanten

Kamerplanten snoeien

Snoeien… waarom zou je? Nou, want snoeien… doet groeien! Het is dus echt niet zonde om die mooie bladeren af te knippen. Als je een hangend blad hebt (komt veel voor bij de monstera) of je plant wordt heel groot, dan kun je gemakkelijk een aantal bladeren afsnijden. De bladeren kun je vervolgens weer in een vaas doen, dus je hoeft er niet gelijk afscheid van te nemen.

Kamerplanten snoeien

Decorum plant verzorging

Doet jouw groene kamergenoot het niet zoals je had verwacht? Dat kan gebeuren! Maar geen paniek, onze kwekers leggen je per plant uit hoe je jouw Decorum plant het best kunt verzorgen!

De Aeschynanthus wordt ook wel Lipstickplant genoemd. Lees alles over Lipstickplant verzorging!

De Aglaonema is een makkelijke kamerplant! Geef hem alleen niet te veel water. Lees alles over Aglaonema verzorging.

De Alocasia is een fantastische plant met geweldig grote bladeren. Een echte eye-catcher in je woonkamer! Lees alles over Alocasia verzorging.

De Ananasplant heeft een heel leuk extraatje: je kunt de ananas echt eten! Lees alles over Ananasplant verzorging!

De Anthurium wordt ook wel Flamingoplant genoemd en bloeit het hele jaar door. De plant is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Lees alles over Anthurium verzorging!

De Aphelandra heeft prachtige witte strepen op het blad en wordt daarom ook wel Zebraplant genoemd. Lees alles over Aphelandra (Zebraplant) verzorging.

Al pak je jouw Goudpalm verzorging goed op, krijg je er veel voor terug: een prachtige (grote) kamerplant die sterk luchtzuiverend is. Lees alles over Areca (goudpalm) verzorging.

Wist je dat de Asparagus familie is van de Asperge plant? Lees alles over Asparagus verzorging!

Wist je dat de Asplenium de meest voorkomende varen ter wereld is? Lees alles over Asplenium verzorging!

De Azalea is meer dan terecht een van onze populairste bloeiende kamerplanten. Maar hoe verzorg je deze prachtige plant? Onze kweker Olaf van der Voort vertelt je er alles over! Lees alles over Azalea verzorging!

Benieuwd hoe je jouw bananenboom het best verzorgt? Onze Musakweker Aad Persoon van Persoon Potplanten vertelt je er alles over! Lees alles over Bananenplant (Musa) verzorging.

De Beaucarnea is een makkelijke kamerplant. Lees alles over Olifantspoot (Beaucarnea) verzorging.

De Begonia is verkrijgbaar als bloeiende en als groene kamerplant. Onze kwekers Jos en Peter weten letterlijk alles over deze prachtige planten. Lees alles over Begonia verzorging!

De Bonsai is wereldberoemd omdat het een miniatuurboompje is. Onze kweker Alex weet letterlijk alles van de Bonsai. Lees alles over Bonsai verzorging!

Zet de Bromelia niet in direct zonlicht. Verder is hij erg makkelijk! Lees alles over Bromelia verzorging!

De Caladium verlangt een andere verzorgingsaanpak dan je gewend bent. De Caladium is namelijk een knolgewas. Lees alles over Caladium verzorging!

Hoe mooi en uniek de calathea is, calathea verzorging is niet altijd even makkelijk, maar als je je calathea goed verzorgd, krijg je er veel voor terug! Lees alles over Calathea verzorging.

De Calla wordt ook wel Zantedeschia genoemd en is lid van de Aronskelkfamilie. Lees alles over Calla verzorging!

Als je de Coffea arabica goed verzorgt, kunnen er echt koffiebonen aan groeien. Lees alles over Koffieplant verzorging!

De Cordyline is een makkelijke kamerplant om te verzorgen. Lees alles over Cordyline verzorging!

De Croton, Codiaeum of Wonderstruik is een tropische kamerplant met prachtige kleuren. Onze kweker John weet precies hoe je deze topper het best kunt verzorgen. Lees alles over Croton verzorging!

De Cycas staat niet graag in de volle zon en heeft weinig water nodig. Wil je alles weten over Cycas verzorging? Onze kweker Alex vertelt alles over Cycas verzorging!

Deze stoere Afrikaanse drakenbloedboom is de perfecte kamerplant. Lees alles over Dracaena verzorging.

De Ficus is een makkelijke kamerplant en verkrijgbaar in verschillende soorten. Onze kweker Alex vertelt je alles over Ficus verzorging!

De Gardenia is een heerlijk geurende plant. Lees alles over Gardenia verzorging!

De graslelie is een multifunctionele kamerplant die ook nog eens erg gezond voor je is. Lees alles over Graslelie verzorging.

De hortensia is een prachtige plant die zowel buiten als binnen kan schitteren. Lees alles over Hortensia verzorging!

De Humata Teyermanii is een varen en geliefd vanwege zijn onwijs leuke spinnenpootjes! Lees alles over Humata Teyermanii verzorging!

Wist je dat onze kweker Richard de enige Jatropha kweker in Europa is? Lees hier al zijn tips voor de beste Jatropha verzorging!

De populaire Kentia Palm is een makkelijke kamerplant. Kentia verzorging is echt niet moeilijk. Lees alle tips van onze kweker Gerrit over Kentia verzorging.

Wat nu zo leuk is aan de Laurier: je kunt de bladeren gebruiken als smaakmaker in heerlijke gerechten! Lees alles over Laurier verzorging!

Afhankelijk van de standplaats is je lepelplant verzorging erg makkelijk. Lees alles over Lepelplant verzorging.

De Lepismium houdt van veel licht en weinig water. Lees alles over Lepismium verzorging!

De Lidcactus staat ook wel bekend als de Schlumbergera of kerstcactus en is een échte cactus, maar vraagt wel andere verzorging. Lees alles over Lidcactus verzorging!

De Waaierpalm ofwel Livistona is een topper als het aankomt op verzorging! Lees alles over Waaierpalm (Livistona Rotundifolia) verzorging.

De Microsorum is een buitengewoon gebruiksvriendelijke hangplant en een van de populairste varens. Onze kweker Chris is al sinds 1984 gespecialiseerd in deze plant en vertelt je graag zijn beste tips. Lees alles over Microsorum verzorging!

De monstera is een makkelijke plant om te verzorgen. Met zijn Zuid-Amerikaanse mentaliteit is hij namelijk niet zo moeilijk. Alles tranquilo, papi! Behalve met groeien, want als je de gatenplant goed verzorgd, groeit ‘ie als kool! Maar goed, lees hier alles over monstera verzorging!

De Nephrolepis ofwel Krulvaren komt in de natuur voor in de tropen van Nieuw-Zeeland en Zuidoost-Azië. Een echte tropische kamerplant dus. Wil je weten hoe je deze prachtige varen verzorgt? Lees alles over Krulvaren verzorging!

De Phalaenopsis is een van de populairste bloeiende kamerplanten. En dat is niet zo gek met al die prachtige kleuren! Lees meer over Phalaenopsis verzorging.

De pachira is niet de moeilijkste plant om te verzorgen. Het is een makkelijke kamerplant die niet zo veeleisend is. Onze kweker Alex vertelt je alles over Pachira verzorging!

De Pentas staat ook wel bekend als Starcluster en is een klein kamerplantje met prachtige bloemen. Lees alles over Pentas (Starcluster) verzorging.

De Peperomia is een klein, sterk plantje en makkelijk te verzorgen. Klein maar fijn, zullen we maar zeggen! Lees alles over Peperomia verzorging!

Philodendron verzorging is vrij makkelijk! Lees alles over Philodendron verzorging!

De Pannenkoekplant wordt ook wel Pilea Peperomioides genoemd. Lees alles over Pannenkoekplant verzorging!

De Phlebodium staat ook wel bekend als de Blauwvaren en Zinkvaren en is een populaire varen. Lees alles over Blauwvaren verzorging!

De Platycerium ofwel Hertshoornvaren is een prachtige varen van onze kweker Chris van Hillplant. Benieuwd naar zijn beste tips? Lees alles over Platycerium verzorging!

Polyscias verzorging is niet zo moeilijk, je moet hem alleen niet in de zon zetten! Verder is de Aralia best makkelijk qua verzorging. Lees alles over Polyscias verzorging!

De Sansevieria is misschien wel de makkelijkste kamerplant die er is. Toch moet je soms opletten. Wanneer precies? Onze kweker John vertelt je alles over Sansevieria verzorging!

De Schefflera wordt ook wel Vingersboom genoemd. Deze plant komt uit Australië en is makkelijk om te verzorgen. Lees alles over Schefflera verzorging!

De Scindapsus wordt ook wel Epipremnum genoemd en is een makkelijke kamerplant om te verzorgen. Lees alles over Scindapsus (Epipremnum) verzorging!

Het belangrijkste bij de strelitzia is dat je de plant veel licht en voldoende water geeft. Dit geldt voor alle soorten strelitzia’s, dus ook voor strelitzia nicolai. Lees alles over Strelitzia verzorging.

De Tradescantia is een prachtige vetplant en erg makkelijk te verzorgen. Te koop als hangplant, maar je kunt hem ook prima in een hoge pot zetten. Lees alles over Tradescantia verzorging!

Varens zijn verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende soorten. Benieuwd naar de beste verzorgingstips? Lees alles over Varens verzorging!

De Zamioculcas is een heel makkelijke kamerplant om te verzorgen. Lees alles over Zamioculcas verzorging!