Moerman Lilium Lelies

Wij zijn Decorum

Decorum is opgericht in 1995 en inmiddels het premium merk van meer dan 50 topkwekers van Nederlandse bodem. Producten van de hoogste kwaliteit, duurzaam gekweekt met jaarlijks meer dan honderden innovaties. Dat is de identiteit van Decorum.


Kwaliteit
Duurzaamheid
Innovatie

Ons verhaal

In 1995 zagen vooruitstrevende telers de toekomst helder voor ogen. In deze toekomst namen telers zelf het heft in handen. Een kwaliteitsmerk welke zijn weerga niet zou kennen. Een breed assortiment, ruime keus en producten van topkwaliteit! Voor minder deden ze het niet.

Wat in 1995 begon als een idee, is tot op de dag van vandaag nog steeds realiteit. Meer dan 50 Nederlandse top kwekers die de beste producten kweken onder één merk: Decorum. Alleen de beste producten van iedere kwekerij worden verkocht onder het merk Decorum, dit maakt onze producten zo uniek. Daarnaast investeren onze Decorum kwekers in duurzaamheid. Van aardwarmte tot zonnepanelen en van biologische bestrijdingsmiddelen tot de meest geavanceerde kweektechnieken.

Bij Decorum doen wij er alles aan om onze CO2-voetafdruk te verlagen, zo kunnen wij van de wereld een betere plek maken. Alle Decorum kwekerijen zijn tenslotte familie bedrijven van soms wel meerdere generaties. Om deze bedrijven voort te kunnen zetten is het daarom belangrijk om voor de volgende generaties te bouwen aan een duurzame en schone toekomst. Kijkend naar de toekomst is Decorum ook het meest vooruitstrevende bloemen en planten merk in Nederland. Met jaarlijks honderden innovaties, is het Decorum assortiment altijd vernieuwend en verrassend. En dit allemaal is wat ons uniek maakt, ons verhaal. Decorum.

“Wij zetten elke dag de bloemetjes buiten”

Kwaliteit

Wie Decorum zegt, zegt kwaliteit. En kwaliteit betekent voor ons niet alleen het beste product uit de kas. Het betekent ook dat producten met zorg en passie zijn geteeld. Door de beste producten te sorteren, die met zorg en passie zijn geteeld zorgen de Decorum kwekers ervoor dat de producten langer houdbaar zijn. Naast de strenge teelt eisen streeft Decorum er dagelijks naar om de beste te zijn. Door continu in gesprek te blijven met onze klanten en te luisteren naar de feedback kan Decorum dit streven naleven.

Duurzaamheid

“The earth is what we all have in common”. Onze kwekers streven dagelijks naar perfectie. Dit is terug te zien aan de hoge duurzaamheidseisen die zij zichzelf opleggen. Alle Decorum kwekers zijn in het bezit van de beste milieucertificaten. Naast de beste milieucertificaten zetten de Decorum kwekers graag extra stappen in het kader van duurzaamheid, en wel 6 stappen om precies te zijn: energie, water, certificering, gewasbescherming, maatschappelijk verantwoord ondernemen en gereduceerd plastic verbruik. Deze 6 stappen noemen wij de 6 pilaren van Decorum.

Innovatie

Jaarlijks produceert Decorum honderden nieuwe productsoorten. Door goede samenwerkingen met veredelaars en de juiste communicatie met onze (eind)klanten weet Decorum het assortiment altijd vernieuwend te houden. Naast de noviteiten zijn onze kwekers stuk voor stuk ook innovatief binnen hun eigen kwekerij. Innovaties in geautomatiseerde teelt technieken, data-driven productie & verkoop en gerobotiseerde sorteermachines zijn een kleine greep uit de vele innovaties die bij de Decorum kwekers te vinden zijn.

“Durf te dromen!”

Onze toekomst is Decorum

De toekomst behoort tot diegenen die geloven in de schoonheid van hun dromen. Wij geloven in pure perfectie en willen de wereld gelukkig maken met prachtige bloemen en planten. Bloemen welke geluk vieren. Maar ook bloemen welke troost bieden in moeilijke tijden. Planten welke bijdragen aan een gezonde leefomgeving. En planten welke je meenemen naar exotische oorden. Verzorg onze producten goed en je hebt er lang plezier van!