Duurzaam Decorum Biologische gewasbestrijding Decorum kwekers

Duurzaamheid

Bij Decorum is duurzaamheid één van de drie kernwaarde. Duurzaamheid wordt bij het merk op alle lagen van de organisatie ingezet. Van de zonnepanelen bij onze kwekers tot geothermische warmte pompen. En van gereduceerd plastic gebruik tot gezamenlijke transport. Decorum zet een breed scala van mogelijkheden in om van de wereld een betere plek te maken.


Decorum heeft in het kader van duurzaamheid 6 pijlers in het leven geroepen om de verschillende facetten van onze duurzaamheidsinzet te segmenteren.

“Duurzaamheid wordt bij het merk op alle lagen van de organisatie ingezet.”

Duurzame energie

De zon is een krachtig middel om op een duurzame manier energie op te wekken. De kwekers van Decorum zetten massaal in op zonnepanelen. Daarnaast zijn er een groot deel van de kwekers aangesloten op het warmte netwerk of beschikken zij zelf over geothermische energie door middel van warmtepompen. In de toekomst zal bij Decorum het percentage duurzaam opgewekte energie alleen maar stijgen. Inmiddels kunnen wij met trots zeggen dat er tientallen Decorum kwekers zijn die energie neutraal hun prachtige producten kweken.

Hergebruik van water

Door het gebruik van enorme bassins wordt regenwater van moedernatuur opgevangen. Het regenwater zit vol met vitaminen en mineralen die erg goed zijn voor de planten. Door geavanceerde irrigatie systemen wordt het overtollige water voor de bloemen en planten terug gepompt naar de bassins en kan dit nogmaals ingezet worden. Door deze techniek wordt er bij de kwekers van Decorum niet tot nauwelijks drinkwater ingezet bij de productie.

“What we stand for is what we stand on”

Certificering

Bij Decorum is het behalen van de nodige duurzaamheidscertificaten een van de signalen dat wij van woorden ook echt daden maken. De certificaten tonen aan dat de Decorum kwekers zo min mogelijk energie verbruiken bij hun productie. Daarnaast tonen de bijbehorende sociale certificaten aan dat de kwekers van Decorum de beste arbeidsomstandigheden realiseren voor hun werknemers. Door deze certificaten en de overige zes pijlers zorgen de kwekers voor hun omgeving: mens én natuur.

Gewasbescherming

Het beschermen van je gewas kun je op verschillende manieren doen. De inzet van slechte en schadelijke chemicaliën is iets waar de Decorum kwekers geen gebruik van willen maken. Door de inzet van biologische bestrijdingsmiddelen zijn de kwekers steeds dichter bij het gezamenlijke doel. Het gezamenlijke doel van Decorum en de kwekers is: komen tot een volledige biologische en milieu vriendelijke bescherming. Onze kwekers zetten in op biologische bestrijdingsmiddelen waarbij de inzet van nuttige insecten niet ontbreekt.

“The earth is what we all have in common.”

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Decorum en zijn kwekers hebben oog voor de samenleving. Decorum is lokaal betrokken en investeert in de gemeenschap. Zo worden de lokale sportverenigingen gesponsord, meerdere goede doelen worden gesteund en er worden kansen geboden aan werknemers met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Decorum en de kwekers hebben het hart op de juiste plek. Geïnteresseerd in wat de Decorum kwekers doen voor hun omgeving? Neem contact met ze op en je zult verstelt staan!

Gereduceerd plastic

Decorum streeft naar het reduceren van het plastic gebruik en wil zo veel als mogelijk duurzame materialen gebruiken. Alle plastic die gebruikt wordt bij het product zijn gemaakt van gerecycled plastic. Decorum heeft naast het gerecyclede plastic ook het merk Feel Green. Bij het merk Feel Green wordt er nóg minder plastic gebruikt bij het product. Zo is de tray gemaakt van biologisch afbreekbaar pulp, en zijn de etiketten eveneens hiervan gemaakt. Een uniek en duurzaam merk, en een goed initiatief van de kwekers van Decorum.

“Als consument kun je de wereld veranderen!”

Kies bewust

Duurzaamheid begint bij jezelf. Door de juiste producten te kiezen en hier zorgvuldig mee om te gaan, dragen wij allen een steentje bij aan het verbeteren van de wereld. Onze kwekers werken aan hun ambitie om CO2- en energie neutraal te produceren. En vergeet niet: planten zorgen voor een gezonde omgeving in huis en maken je gelukkig. Dus als je de plant kiest die bij je past… kies dan een plant die met respect en liefde voor de natuur is gekweekt.