Duurzaamheid

Duurzaamheid is een van de drie kernwaarden van Decorum en wordt breed uitgedragen. Alle Decorum kwekers telen hun planten en bloemen zo duurzaam mogelijk. Van zonnepanelen tot geothermische warmte pompen. En van gereduceerd plasticgebruik tot gezamenlijke transport. Zo proberen we zo goed mogelijk te zorgen voor de wereld om ons heen. We doen dit aan de hand van 6 pijlers:

“We zorgen zo goed mogelijk voor de wereld om ons heen”

Duurzame energie

De zon is een krachtig middel om op een duurzame manier energie op te wekken. Onze kwekers zetten dan ook massaal in op zonnepanelen. Om de kwekerij te verwarmen maken we veelal gebruik van geothermie of zijn kwekers aangesloten op een warmtenetwerk. Hierdoor staat op sommige bedrijven de ketel helemaal uit en wordt hier geen gas gebruikt. Er zijn tientallen leden die energieneutraal kunnen telen door deze duurzame initiatieven. In de toekomst zal een steeds groter deel van de energie duurzaam opgewekt worden. Onze kwekers streven er natuurlijk altijd naar om onze footprint zo klein mogelijk te houden.

Hergebruik van water

Door het gebruik van enorme bassins wordt regenwater van moeder natuur opgevangen. Regenwater zit vol met vitaminen en mineralen die erg goed zijn voor de planten en bloemen. Door geavanceerde irrigatiesystemen wordt het overtollige water terug gepompt naar de bassins en kan dit nogmaals ingezet worden. Door deze techniek wordt er bij de kwekers van Decorum niet tot nauwelijks drinkwater ingezet bij de productie en hergebruiken we zo veel mogelijk water.

“What we stand for is what we stand on”

Certificering

Bij Decorum is het behalen van de nodige duurzaamheidscertificaten een van de signalen dat wij van woorden ook echt daden maken. De certificaten tonen aan dat de Decorum kwekers zo min mogelijk energie verbruiken bij hun productie. Daarnaast tonen de bijbehorende sociale certificaten aan dat de kwekers van Decorum de beste arbeidsomstandigheden realiseren voor hun werknemers. Door deze certificaten en de overige zes pijlers zorgen de kwekers voor hun omgeving: mens én natuur. Alle kwekers zijn bijvoorbeeld MPS-A gecertificeerd.

Gewasbescherming

Gewasbescherming is van groot belang om de mooiste en beste bloemen en planten te telen. Want sommige beestjes of bacteriën veroorzaken schade aan de bladeren of wortels van de plant of bloem. Om deze beestjes te bestrijden, gebruiken onze kwekers zo vaak mogelijk biologische bestrijding. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld sluipwespen, kippen en poezen. Wat biologische bestrijders hangen vaak in zakjes aan de plant of bloem. Zo blijft het gewas voor langere tijd beschermt én blijven de beestjes die we zo hard nodig hebben in leven.

“The earth is what we all have in common.”

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Decorum heeft oog voor de samenleving. We zijn lokaal betrokken en investeren in de gemeenschap. Zo sponsoren we de lokale sportverenigingen, steunen we goede doelen en bieden we kansen aan werknemers met een achterstand op de arbeidsmarkt. Decorum en de kwekers hebben het hart op de juiste plek. Geïnteresseerd in wat de Decorum kwekers doen voor hun omgeving? Neem contact met ze op en je zult versteld staan!

Gereduceerd plastic

De Decorum-telers willen zo min mogelijk plastic en niet-duurzame materialen gebruiken. Zo zijn onze etiketten al deels gemaakt van gerecycled plastic, net als de potten. Bijna alle gebruikte kweekpotten zijn gemaakt van 90% gerecycled plastic. Maar we kijken verder dan verpakkingsmateriaal en potten. Ook onze trays zijn gemaakt van 90% gerecycled plastic

“Als consument kun je de wereld veranderen!”

Kies bewust

Duurzaamheid begint bij jezelf. Door de juiste producten te kiezen en hier zorgvuldig mee om te gaan, dragen we allemaal een steentje bij aan het verbeteren van de wereld. Onze kwekers werken aan hun ambitie om CO2- en energieneutraal te produceren. En vergeet niet: planten en bloemen zorgen voor een gezonde omgeving in huis en maken je gelukkig. Dus als je de plant of bloem kiest die bij je past… kies er dan een die met respect en liefde voor de natuur is gekweekt.

Terug
Duurzaam Decorum Biologische gewasbestrijding Decorum kwekers