Top 10 voorjaarsbloemen en planten

Onze top 10 voorjaarsbloemen en planten

Laatst bijgewerkt: 06-03-2024

Haal de lente in huis en tuin met onze favoriete voorjaarsbloemen en planten! Zodra de eerste zonnestralen en voorjaarsbloeiers doorbreken na een grauwe winter krijgen velen de lentekriebels. Wij laten je verschillende soorten bloeiers zien die typerend zijn voor de lente. Van snijbloemen tot planten, zowel in de woonkamer als in de tuin. Met onze top 10 voorjaarsbloemen en planten ben je verzekerd van een flink portie lentekriebels!

  1. Tulp
  2. Narcis
  3. Hyacint
  4. Iris
  5. Pioenroos (Paeonia)
  6. Muscari (Blauwe druifjes)
  7. Krokus
  8. Primula (Sleutelbloem)
  9. Sterhyacint (Scilla)
  10. Helleborus
Voorjaarsbloemen Iris, Hyacint, Tulpen en Narcissen

Wist je dat…

Decorum verschillende bloemen en planten concepten heeft die net wat extra’s geven aan een bepaald thema? Deze voorjaarsbloemen en planten horen in het Yellow concept, wat perfect past bij Pasen.

Met Yellow vier je het nieuwe leven vol groei en bloei en creëer je een echt fleurig voorjaarsfeest in huis! Met deze passievol gekweekte bloemen en planten van hoogste kwaliteit haal je de lichtheid en frisheid in huis en beleef je het ultieme lentegevoel. Daarbij kan je met onze verzorgingstips nog langer genieten van jouw voorjaarsbloemen en planten. We vertellen je graag meer erover. 

Tulp

De tulp wordt overal ter wereld herkend als typisch Nederlands product en zijn echte voorjaarsbloemen. Maar wist je dat de tulpenbol van oorsprong uit Centraal-Azië komt? Via het Ottomaanse rijk zijn de bloemen terechtgekomen in Europa. Professor Carolus Clusius zorgde ervoor dat deze mooie Tulpen naar Nederland gebracht werden. Inmiddels zijn tulpen onlosmakelijk verbonden met de Nederlandse cultuur en zijn ze als snijbloem en tulpenbol verkrijgbaar.

De tulp als snijbloem

Een boeket tulpen fleurt elke huiskamer op. Tulpen zijn makkelijk te combineren met andere bloemen zoals gerbera’s of ranonkels. Koop de bloemen als ze nog in de knop zitten. Zo kan je langer van deze voorjaarsbloemen genieten. Met de volgende verzorgingstips blijft deze vrolijke bloem zolang mogelijk mooi:

  • Snij de stelen recht af. Tulpen nemen veel water op, waardoor ze erg snel groeien. Door de stelen recht af te snijden, blijven de cellen in de steel klein en nemen deze minder water op, dan stelen die schuin afgesneden zijn.
  • Verwijder overtollig blad, zodat de bladeren niet onderwater komen te staan.
  • Zet de tulpen in een schone vaas, die hoog genoeg is voor tulpen die nog enkele centimeters doorgroeien. Vul de vaas met water op kamertemperatuur (max. 5-10 cm) en voeg hier wat bloemenvoeding aan toe.
  • Zorg dat de tulpen niet op de tocht, bij de verwarming, in de volle zon of bij rijpend fruit staan.
  • Om de paar dagen maak je de vaas schoon en ververs je het water.

De kwekers van dit product zijn Van der Gulik & Borst Bloembollen. Beide kwekers telen verschillende soorten tulpen, maar ze specialiseren zich ook in het ontwikkelen en telen van nieuwe tulpensoorten. Een selectie van deze soorten is alleen verkrijgbaar onder het Decorum Only label. Laat je creativiteit los met deze speciale soorten en verras jezelf en jouw omgeving met een bonte bos tulpen.

Gemixt boeket voorjaarsbloemen tulpen

Tulpenbollen

Tulpen in pot zijn beschikbaar in vele soorten. Kies je voor een soort die kort en klein blijft of ga jij liever voor een bijzondere tulpensoort, zoals enkel- of dubbelbloemig? En wat dacht je van de gefranjerde tulp of de parkiettulp? Ook in kleuren is veel keuze; wit, rood, geel, roze, paars, oranje, groen, gevlamd of gestreept. Met de volgende tips geniet jij zolang mogelijk van de mooiste tulpen:

  • Geef de tulpen-op-pot één keer per week water. Als de aarde lichtvochtig aanvoelt, hebben de tulpen voldoende water. Let op, want bij te veel water gaat de bol rotten.
  • Zet de pot met tulpen op een lichte en zonnige plaats, maar niet in de directe felle zon.
  • De tulpen hebben geen extra voeding nodig. In de bloembollen zitten namelijk genoeg voedingsstoffen om de bloeitijd te voltooien.
  • Als de tulpenbol uitgebloeid is, snij je de steel eraf. Maak de bol schoon, wikkel deze in krantenpapier en bewaar de tulpenbol op een donkere, koude en droge plek. Plant de bol tussen oktober en december weer in de grond en geniet het volgende jaar van een tuin vol tulpen!

De kweker van dit product is HL Hogervorst. Gertjan en Sandra Hogervorst zijn gespecialiseerd in het kweken van bollen, die zijzelf gebruiken voor het broeien van de bol op pot. Meerdere jaren aan werk gaan vooraf voordat de tulp-op-pot van HL Hogervorst de kwekerij uitgaat.

Enkele producten van deze bloembollen kwekerij en broeierij zijn verkrijgbaar onder het Decorum Only label. Dit zijn producten die uitsluitend door deze kweker worden geteeld.

Narcissen

De narcis, ook wel bekend als paasbloem, is afkomstig uit Zuid-West Europa. Inmiddels zijn narcissen al een hele lange tijd te vinden in Noord-Europa. Deze voorjaarsbloemen zijn vernoemd naar Narcissus; een figuur uit de Griekse mythologie. Bergnimf Echo werd verliefd op de mooie Narcissus, maar werd afgewezen. Als straf liet Apollo Narcissus verliefd worden op zijn eigen spiegelbeeld. Narcissus raakte zo geobsedeerd met zijn spiegelbeeld in het water dat hij uiteindelijk verdronk. Narcissen kijken altijd een beetje naar beneden, waardoor deze voorjaarsbloemen zijn vernoemd naar dit eeuwenoude verhaal. De paasbloemen zijn te verkrijgen in zowel bloemvorm als narcis-op-pot.

Voorjaarsboeket met witte Narcissen

De narcis als snijbloem

Deze vrolijke voorjaarsbloemen kenmerken zich met de trompetvormige bloemen en gladde stelen. Knalgeel is natuurlijk de bekendste kleur van de narcis, maar je hebt ook prachtige combinaties met wit, zalmroze of rood. De bloem wordt gekenmerkt door de trompet die omringd wordt met gele of witte bladeren en licht vooroverbuigt. Naast de verschillende kleuren combinaties heeft de narcis allerlei verschijningsvormen: met blad, zonder blad, met grote trompetten of kleinere, sterk geurend of niet geurend. Met de volgende verzorgingstips geniet jij extra lang van narcissen in de vaas:

  • Aan de stelen kan nog wat zand zitten, maak deze goed schoon.
  • Snij de bolbodem niet van de steel af, zodat de narcis mooi stevig blijft in de vaas.
  • Kies een vaas die hoog genoeg is, maak deze goed schoon, vul deze met vers water en voeg hier wat bloemenvoeding aan toe.
  • Zet de narcissen in het water en plaats de bloemen niet in de volle zon, op de tocht of bij rijpend fruit.
  • Narcissen geven een slijm af waar veel andere bloemen niet tegen kunnen. Daarom zijn ze niet makkelijk te combineren in een voorjaarsboeket. De narcissen van Decorum zijn echter speciaal behandeld waardoor ze wel gecombineerd kunnen worden! Hierdoor kan jij toch mixen en matchen met andere voorjaarsbloemen in een prachtig bloemstuk.

Kweker van dit product is WF Leenen. Wist je dat het veredelen van nieuwe soorten wel 30 jaar kan duren voordat het geïntroduceerd kan worden? Opa Leenen was vanaf de start van dit familiebedrijf al bezig met het ontwikkelen van nieuwe soorten narcissen. Daar plukken gebroeders Jaco en Dirk Leenen nu de vruchten van. Verschillende soorten narcissen vallen onder het Decorum Only label, producten exclusief geteeld door Decorum kwekers.

Narcissenbollen

Vanaf februari zijn narcissen overal te vinden in de natuur. Ze staan symbool voor een nieuw begin, omdat de narcis een nieuw seizoen aankondigt. Deze vrolijke aankondigers van de lente haal je gemakkelijk in huis met narcissen-op-pot. De knoppen zijn lichtbruin en gaan snel open. Als het heel stil is in huis, dan hoor je ze zelfs ritselen! Voor je het weet heb jij een pot vol met prachtige bloeiende narcissen in de woonkamer staan. Met de volgende tips krijgen jouw narcissen de juiste verzorging:

  • Narcissen willen veel licht, maar staan liever niet in de felle zon.
  • De bloemen gedijen het beste in een temperatuur van max. 20 graden.
  • Houdt de potgrond vochtig. Deze mag niet uitdrogen.
  • Extra voeding is niet nodig. In de bollen zit alles wat de narcis nodig heeft.
  • Een uitgebloeide narcissenbol kan je bewaren door de steel af te snijden, de bol schoon te maken, deze in krantenpapier te wikkelen en op een donkere, koude en droge plek te bewaren. Plant de bloembol tussen september en november weer in de grond en geniet in het voorjaar weer van allerlei soorten narcissen.
  • In de winter maak jij jouw huiskamer gemakkelijk fleurig met een pot narcissen, maar ze zijn ook geschikt voor buiten.

De kweker van dit product is HL Hogervorst. Deze kwekerij is gespecialiseerd in het kweken en broeien van bloembollen. HL Hogervorst produceert verschillende soorten narcissen onder het Decorum Only label, producten die alleen bij Decorum te vinden zijn.

Hyacint

Rond 1560 kwam de hyacint vanuit Turkije, Syrië en Libanon naar Europa. In de 17de en 18de eeuw werd de hyacint gezien als een luxeproduct die zo exclusief was dat alleen de rijkste liefhebbers konden genieten van deze vrolijke voorjaarsbloeier. De hyacint is de bloem van zonnegod Apollo. Het staat symbool voor vrede, toewijding, schoonheid, macht en trots. Fleur jouw huis en tuin op met deze kleurrijke voorjaarsbloemen in een boeket of op pot!

Voorjaarsboeket met witte Hyacinten

De hyacint als snijbloem

Hyacinten zijn verkrijgbaar in vele soorten kleuren en worden gekenmerkt door hun frisse geur. De hyacint is niet gevoelig voor het slijm van de narcis, waardoor ze heel leuk te combineren zijn in een mooi voorjaarsboeket. Geniet extra lang van jouw hyacinten bos met de volgende tips:

  • Maak de stelen schoon. Snij niet de bolbodem van de steel af. Dit houdt de hyacint stevig.
  • Pak een schone vaas, vul deze met kraanwater en voeg hier wat bloemenvoeding aan toe.
  • Zet jouw vaas met hyacinten niet op de tocht, boven de verwarming of in de volle zon.

Kwekers van dit product zijn Straathof Flowers & Van Noort. Beide kwekers zijn gespecialiseerd in het kweken van deze voorjaarsbloemen. Ze produceren hyacinten van hoge kwaliteit in vele kleuren, dus voor ieder wat wils.

Hyacintenbollen

De hyacinten staan ook prachtig in pot. Uit de bol groeien dikke bladeren met een ronde punt. Tijdens de bloei groeit uit het midden een stengel, vol met roze, paarse, witte, gele of rode bloemen. Deze bloemknoppen worden nagels genoemd. Aan één stengel kunnen tot wel 50 nagels zitten. De hyacintenbollen voelen zich zowel binnen als buiten op hun gemak. Zo houdt jij deze vrolijke voorjaarsbloem het mooist:

  • Zet de pot in veel licht, maar niet in de felle zon.
  • De hyacint voelt zich het fijnste bij een temperatuur van max. 20 graden.
  • Houdt de potgrond vochtig, deze mag niet uitdrogen.
  • In de bloembol zit alle voeding wat een hyacint nodig heeft. Extra voeding is dus niet nodig.
  • Als de hyacint uitgebloeid is, snij je de steel eraf, haal je de bol uit de grond en maak je deze schoon. Wikkel de bol in krantenpapier en bewaar deze op een donkere, koude en droge plek. Volgend jaar kan je de bol weer gebruiken en genieten van de mooiste hyacinten.

Kweker van dit product is HL Hogervorst. Gertjan en Sandra Hogervorst zijn gespecialiseerd in het kweken en broeien van bollen-op-pot. In drie tot vier jaar wordt de bol vermeerderd, krijgt het een temperatuurbehandeling, wordt het geplant, afgedekt met stro, gesorteerd, bemest, gerooid, gedroogd en gesorteerd. Als de bol groot genoeg is, wordt het geplant in een pot.

Iris

In de Griekse mythologie is Iris de godin van de regenboog. De bloem is verkrijgbaar in verschillende kleuren van de regenboog en heeft haar naam te danken aan deze Griekse mythologie. De iris werd voor het eerst ontdekt 1504 voor Christus, in de tijd van farao Thoetmosis. Het werd een teken van macht. In Egypte staat de bloem symbool voor overwinning. Inmiddels zijn nog allerlei andere betekenissen eraan gegeven, zoals welvaart, ridderlijkheid en moed. Door haar rijke geschiedenis zijn deze voorjaarsbloemen te vinden in vele kunstwerken, zoals in het schilderij ‘Irissen’ van Vincent van Gogh.

Voorjaarsboeket met paarse Irissen

De iris als bloem

Maak een kunstwerk in huis door de iris toe te voegen aan jouw boeket. Door al haar verschillende kleuren is ze gegarandeerd een blikvanger en past hij prima tussen alle andere voorjaarsbloemen. De iris is het gehele jaar verkrijgbaar in blauw en wit, maar buiten de wintermaanden ook beschikbaar in vele andere kleuren. Zo geniet jij het langst van de iris:

  • Zorg voor een schone vaas, vul deze met kraanwater en voeg hier snijbloemenvoedsel aan toe.
  • Snij de stelen schuin af en zet de bloemen vervolgens in de vaas.
  • Zet de vaas niet op de tocht, boven de verwarming, in de volle zon of bij rijpend fruit.

De kweker van dit product is Middenweg Flowers. Deze kwekerij kan jaarrond 23 soorten irissen aanleveren doordat zij het teeltseizoen in tweeën hebben gesplitst, namelijk in een binnen- en een buitenseizoen. Van september tot halverwege juni wordt in de Nederlandse kas gekweekt. Als in Spanje de zomermaanden aanbreken, worden de Irissen geteeld op een buitenveld. Middenweg Flowers biedt diverse irissen onder het Decorum Only label aan, producten exclusief geteeld door Decorum kwekers.

De iris als plant

Naast de snijbloem variant is de iris er ook als plant. Zodra de iris tot bloei komt, verschijnt een prachtige bloem bestaande uit zes kroonblaadjes, drie opstaande- en drie hangende bloemblaadjes. De hangende bloemblaadjes worden gekenmerkt door felgekleurde vlekjes en streepjes, het honingmerk. Insecten zien dit dan ook als een mooie landingsbaan. De iris verzorg je als volgt:

  • De plant is geschikt voor zowel binnen als buiten.
  • Houd de potgrond vochtig. Deze mag niet uitdrogen.
  • De Iris houdt van een temperatuur tussen de 0 en 22 graden.
  • Zet de iris op een lichte en zonnige plek.
  • De iris is een meerjarige plant, dus je kan lang ervan genieten! Snij na de bloeitijd het oude loof eraf. Zo kan de bol zich weer voorbereiden voor een nieuwe groei- en bloeicyclus.

De kweker van dit product is HL Hogervorst. Deze kweker is gespecialiseerd in het kweken en broeien van bollen. In het kweekproces is veel aandacht voor mens en milieu. Gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, watergift, energie en afval worden geregistreerd en waar nodig geminimaliseerd.

Pioenroos (Paeonia)

De pioenroos (Paeonia) komt oorspronkelijk uit China en is, ondanks wat de naam doet vermoeden, geen familie van de roos. De pioen werd geteeld voor haar wortels. Deze zouden een bloedstelpende en koortsverlagende werking hebben. De betekenis van een pioenroos is liefde & romantiek en geluk & voorspoed. Vanaf 1800 kwam de pioenroos terecht in Europa en Amerika. Deze voorjaarsbloemen werden vanaf eind 19de eeuw uitgebreid veredeld. Daardoor kan je nu genieten van vele soorten pioenen in allerlei vormen en kleuren. De pioenroos is ook te herkennen aan haar heerlijk zoete geur. Zo houdt jij een boeket van pioenrozen lang mooi in de vaas:

  • Zorg voor een schone vaas, vul deze met kraanwater en voeg hier bloemenvoeding aan toe.
  • Snij de stelen van de bloem schuin af en verwijder overtollig blad, zodat niks in het water hangt.
  • Zet de vaas op een redelijk koele plaats, niet op de tocht en niet bij rijpend fruit.

De kweker van dit product is Borst Bloembollen. Naast hun tulpen teelt Borst Bloembollen ook verschillende soorten pioenrozen. Hierdoor hebben zij een langbloeiend assortiment. Borst let goed op de rijpheid van de bloemen. Zo worden ze op het juiste moment gesneden en moet de rijpheid per partij gelijk zijn.

Roze pioenen in een vaas

Muscari (Blauwe druifjes)

Als de natuur nog in winterslaap is, komt de muscari als één van de eerste soorten dapper boven de grond om wat kleur in de wereld te brengen. Vanwege de trosvormige blauwe bloemen wordt deze voorjaarsplant in de volksmond ook wel blauwe druifjes genoemd. De smalle steel is ook kenmerkend aan de blauwe druif. Deze vrolijke voorjaarsbloeier is afkomstig uit gebieden rond de Middellandse zee en is verre familie van de hyacint. Met de volgende tips geniet jij het langst van de muscari:

  • Blauwe druifjes staan het liefste in de volle zon tot halfschaduw.
  • Hoe koeler ze staan, hoe langer ze bloeien.
  • De plant heeft geen extra voeding nodig. Dit zit in de bollen. Deze zitten het liefste in een zanderige grond.
  • De muscari wordt tussen de 10 à 25 cm hoog. Voor het mooiste effect zet je een paar bij elkaar. Dit kan in zowel een pot als de volle grond.

De kweker van dit product is HL Hogervorst. Wist je dat deze kwekerij zelf bollen kweken voor het broeien? Zo weten zij precies welke kwaliteit in huis is en geven ze 100% bloeigarantie! De muscari mix van HL Hogervorst is verkrijgbaar onder het Decorum Only label.

Muscari (blauwe druifjes) zijn echte voorjaarsbloemen

Krokussen

Net zoals de muscari komen de bloembollen van krokussen al vroeg uit de grond om de natuur op te vrolijken. Dit plantje met irisachtige bloem is vaak te spotten in de kleuren wit, geel en paars. Krokussen zijn afkomstig uit de bergen rond de Middellandse Zee. In de natuur roeien ze op rotsachtige hellingen, weides, bosranden en kreupelhout, maar ook in de achtertuin doen ze het goed! Met de volgende tips kan jij langer genieten van deze voorjaarsbloemen:

  • Krokussen staan graag in de volle zon of lichte schaduw.
  • De krokus heeft geen extra voeding nodig, want alle voeding die het nodig heeft zit in de bollen.
  • Krokusbollen doen het goed met andere lentebloeiende bollen en kunnen makkelijk met hen gelaagd geplant worden.
  • De krokus bloeit meerdere jaren. Als de bollen na een paar jaar niet meer zo goed bloeien, dan kan je ze opgraven en verdelen over ruimere grond.

De kweker van dit product is HL Hogervorst. Voordat een bloembollen product de kwekerij uitgaat, is daar al een paar jaar werk aan vooraf gegaan. HL Hogervorst heeft bakken aan kennis in huis over dit proces en past dit al zeker vijf decennia toe.

Een gele krokus is een voorjaarsbloeier

Primula (Sleutelbloem)

De primula, ook wel de sleutelbloem, komt veel voor in de bergen van het noordelijk halfrond. Het is een typische lentebloeier die kleur in huis en tuin brengt. De kleuren van primula’s verschillen, afhankelijk van hoe ze in de natuur worden bestoven. Zo zijn primula’s in het laagland vaak geel, omdat ze daar bestoven worden door bijen. In de hooggelegen gebieden worden de primula’s bestoven door vlinders en dat geeft een witte, roze, blauwe of violette kleur. Bijzonder toch?

De Decorum kweker van primula’s is Ammerlaan-Sosef. Vanaf begin december tot en met april levert deze kweker de primula Touch Me. Met deze vrolijk bloeiende plant breng jij al vroeg de lente in huis. Het is namelijk één van de weinige planten die zo vroeg al bloeit. Hij is verkrijgbaar in vele kleuren en maten. De primula’s van Ammerlaan-Sosef hebben zeker 30 dagen bloeigarantie. Zo verzorg jij de primula voor binnenshuis:

  • De plant staat liever niet op de tocht of in de felle zon.
  • De potgrond moet je vochtig houden. Deze mag niet uitdrogen.
  • Bemesten is niet nodig. De primula heeft alles in zich om de bloeitijd door te komen.

De primula’s zijn geschikt voor in huis, maar er zijn ook soorten die graag de tuin opfleuren. Als je een primula in de tuin wil plaatsen, plaats je deze liever niet op een plek met felle zon of tocht. Houd de potgrond vochtig. In de bloeiperiode kan je deze plant wat bemesting geven. Primula’s die geschikt zijn voor buiten zijn winterhard. In het voorjaar zullen ze dan weer tot bloei komen.

Een roze primula is een voorjaarsbloeier

Sterhyacint (Scilla)

De sterhyacint, ook wel bekend onder de naam Scilla, komt voor in Zuid-Europa en Noord-Afrika. De scilla is een bolgewas dat te kenmerken is aan meerdere stengels met 6-bladerige bloemetjes. Ze zijn te verkrijgen in meerdere kleuren, zoals blauw, wit en zachtroze.

Met deze verzorgingstips voor je sterhyacint maak je niet alleen je tuin een stuk vrolijker, maar geniet je ook nog eens langer van haar kleurrijke bloemen:

  • Houd de grond vochtig. Het mag niet uitdrogen. Let op, bij te natte grond gaan scilla bollen rotten.
  • Sterhyacinten houden van een lichte, zonnige plaats.
  • Scilla’s houden niet van vorst. Bedek ze met een laag bladeren als dit nodig is.
  • De scilla heeft alle voeding die ze nodig heeft in haar bol opgeslagen. Extra voeding is dus niet nodig.
  • Als de bloem is uitgebloeid, haal je de scilla bollen uit de grond, maak je ze schoon, wikkel je ze in krantenpapier en bewaar je ze op een donkere, droge en koele plek. Van september tot december plant je de bollen in de grond om in het voorjaar weer te kunnen genieten van de mooie blauwe en witte scilla’s.

De kweker van dit product is Vreugdenhil Bulbs & Plants. Deze kweker is gespecialiseerd in het kweken van bol en knol gewassen. Vreugdenhil is sterk in maatwerk. Door verschillende thema’s, toegevoegde waarde en variabele order volumes staat de kweker altijd voor haar klanten klaar.

Een paarse sterhyacint is een voorjaarsbloeier

Helleborus

De helleborus wordt ook wel de kerstroos genoemd, omdat deze plant zorgt voor de mooiste bloemen in hartje winter. Aangezien de plant ook bloeit in de vroege lente, valt deze te categoriseren als voorjaarsbloeier. De bloeitijd van de helleborus loopt van januari tot april. De kerstrozen komen oorspronkelijk uit de Oostelijke Alpen, Apennijnen en Karpaten. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren zoals wit, roze of paars. Met de volgende tips geniet je zolang mogelijk van de helleborus:

  • De standplaats van de kerstroos is het beste in halfschaduw. Voorkom direct zonlicht.
  • Verwijder dode bladeren regelmatig en snoei de helleborus na bloei.
  • In de winter bemest je de plant één keer per maand.
  • In de winter kan de helleborus snel uitdrogen door de koude wind. Let goed op het weerbericht en geef water voordat het gaat vriezen. Water geven op bevroren grond heeft geen zin. Dat bevriest en beschadigt de plant.

De kwekers van de helleborus zijn Freek van der Velden en Van den Berg De Lier. Beide kwekers besteden veel aandacht aan kwaliteit van de producten en houden het groeiproces nauwlettend in de gaten. Ze zijn vooruitstrevend in duurzaamheid en gaan graag een nieuwe uitdaging of innovatie aan. Alleen de beste kerstrozen worden door deze kwekers aan Decorum geleverd.

Een witte helleborus in een pot

Fan van bloembollen op pot?

Helemaal fan van bloembollen op pot? Bij Decorum hebben we nog veel meer tips & tricks om het beste uit jouw voorjaarbloemen en bol planten te halen. Ben je toch meer van de snijbloemen en mooie voorjaarsboeketten? Ook daarvoor hebben we tips om langer te genieten van jouw boeket.

Geniet van de eerste zonnestralen en alle geuren en kleuren van de lente met onze top 10 voorjaarsbloemen en planten!