Verschillende bol-op-pot producten

Hoe wordt bol-op-pot gekweekt en wat zijn de beste verzorgingstips?

Wat zijn bollen-op-pot?

Bollen-op-pot zijn voorjaarsbollen die onderworpen zijn aan een speciaal proces. In eerste instantie worden de bloembollen blootgesteld aan een kunstmatige winter, aangezien ze deze koude periode nodig hebben om tot bloei te komen, vergelijkbaar met bollen die in de tuin worden geplant. Vervolgens worden ze nog een tweede keer ‘voor de gek gehouden’. Door middel van licht en warmte laten kwekers de bloembollen geloven dat de lente al is aangebroken. Hierdoor tonen ze al aan het begin van de winter hun groene scheuten en gaan ze niet veel later bloeien.

Bol-op-pot producten

Arrangementen met symboliek

Bol producten zijn enorm veelzijdig, je kunt ze op zichzelf gebruiken of combineren in mooie kerst- en voorjaarsarrangementen. Denk aan bloemen zoals de Hyacint, Narcis en Krokus die gekweekt worden door HL Hogervorst ,de bol-op-pot specialist binnen Decorum. Ze zijn als een teken dat de lente eraan komt. Met al die kleuren en geuren zorgen ze niet alleen voor een mooie uitstraling, maar brengen ze ook een frisse sfeer met zich mee. Wanneer je de prachtige bol producten in huis hebt gehaald wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mooi blijven, daarom hebben wij 5 praktische tips voor je.

Verschillende bol-op-pot producten

Een kleuren pallet aan bloemen voor elk moment

  1. Hoe koeler, hoe mooier je bol-op-pot product: optimale temperatuur voor bloei

    Een van de sleutels tot een mooie bloei van bollen-op-pot is de temperatuur. De bloemen blijven namelijk langer mooi bij koelere temperaturen. Plaats je bol-op-pot op een lichte plek met bij voorkeur ochtend- of avondzon. Hoe koeler het in huis is, hoe langer je kunt genieten van de kleurrijke bloemenpracht.

  2. Geef je bol-op-pot regelmatig water

    Water geven is cruciaal voor de gezondheid van je bollen-op-pot, maar overdrijf niet. De aanbeveling is één tot twee keer per week een kleine hoeveelheid water. Te veel water kan problemen veroorzaken, zoals wortelrot en het bederven van de bol. Een handige vuistregel is om de aarde lichtjes vochtig te houden. Als de grond bij aanraking nog vochtig aanvoelt, hoef je geen water toe te voegen.

  3. Geen extra voeding nodig: voedingsstoffen zitten in de bol

    Een interessant feit is dat bollen-op-pot geen extra voeding nodig hebben. Alle benodigde voedingsstoffen voor enkele weken groei en bloei zijn al opgeslagen in de bol. Het is dus niet nodig om plantenvoeding toe te dienen, wat het onderhoud van deze prachtige bloemen vereenvoudigt.

  4. Afstand van de fruitschaal: voorkom vroegtijdige veroudering

    Plaats je bollen-op-pot niet te dicht bij de fruitschaal. De ethyleengassen die door rijpend fruit worden afgegeven, kunnen de bloemen sneller laten verwelken. Geef je bol de ruimte en houd hem weg van de fruitschaal om de levensduur van de bloemen te verlengen.

  5. Uitgebloeide bol? Geef de bol een tweede leven!

    Wanneer je bollen-op-pot zijn uitgebloeid, betekent dat niet het einde. Je kunt ze een tweede leven geven in de tuin. Plant de uitgebloeide bollen op een lichte plek en zie hoe ze in het volgende seizoen opnieuw tot leven komen. Dit duurzame aspect voegt niet alleen toe aan je tuin, maar het is ook een milieuvriendelijke benadering van bloemenverzorging.

Met deze praktische tips ben je goed uitgerust om jouw bollen-op-pot tot volle bloei te brengen en te genieten van hun kleurrijke pracht. Onthoud de juiste temperatuur, matig water geven, vermijd extra voeding, houd afstand van de fruitschaal en geef de bollen een tweede leven in je tuin. Zo maak je optimaal gebruik van deze bloeiende schoonheden en creëer je een levendige en kleurrijke buitenruimte.