Varens

Slaapkamerplanten

Slaapkamerplanten

Planten voor in de slaapkamer

Een mooie slaapkamer, wie wil dat nu niet? In een mooie slaapkamer val je beter in slaap en word je heerlijk wakker. Slaapkamerplanten zijn dé finishing touch van jouw slaapkamer! Benieuwd welke planten je prima in je slaapkamer kunt neerzetten? In dit blogbericht vertellen wij je er alles over!

Planten op de slaapkamer

Wist je dat luchtzuiverende slaapkamerplanten zuurstof maken? Naast dat ze zorgen voor een gezellige sfeer, filteren slaapkamerplanten de lucht en zorgen ze voor extra zuurstof, zodat jij nog beter slaapt! 

Planten voor de slaapkamer gezond of ongezond?

Hier kunnen we kort over zijn: planten in de slaapkamer zijn gezond! Het is een veelgestelde vraag of planten in de slaapkamer gezond of ongezond zijn. Vroeger dacht men dat planten in de slaapkamer ongezond zijn, omdat slaapkamerplanten ‘s nachts zuurstof verbruiken, maar daar ziet men nu vanaf, na nieuw wetenschappelijk onderzoek. Planten in de slaapkamer dragen bij aan een betere nachtrust, meer zuurstof en een betere luchtvochtigheid

Luchtzuiverende planten voor de slaapkamer

Adem in… en adem uit! Luchtzuiverende planten voor de slaapkamer zorgen voor meer zuurstof en een betere nachtrust. Win-win! Vooral in de winter hebben veel huizen te maken met een droge lucht door de verschillende temperaturen binnen en buiten. Het is dan wel lekker warm onder de wol in je slaapkamer, maar door weinig ventilatie is er relatief weinig zuurstof in je slaapkamer. Hierdoor slaap je slechter en kun je verschillende klachten krijgen, zoals hoofdpijn en een droge huid. Luchtzuiverende planten zorgen voor meer zuurstof in de slaapkamer en helpen de luchtvochtigheid in je slaapkamer te verhogen! 

Spathiphyllum (lepelplant)

Spathiphyllum Van der Voort

Een echte topper voor op de slaapkamer is de spathiphyllum! Ook wel bekend als de lepelplant. Deze koning van de luchtzuiverende planten heeft deze originele naam te danken aan de prachtige bloemen. Naast de krachtige eigenschappen van deze schoonheid, biedt de lepelplant nog meer voordelen. De plant komt namelijk uit de Amazone en staat sommige periodes per jaar zelfs helemaal onder water. Je kan de spathiphyllum dus nooit teveel water geven!

Sansevieria 

Sansevieria Duynplant en JoGrow

Ook de Sanseveria is een echte must-have voor de slaapkamer. Deze stoere slaapkamerplant is luchtzuiverend en zorgt voor een schone lucht in de slaapkamer. Leuke extra bijkomstigheid is dat de Sansevieria bijdraagt aan de verbetering van je het immuunsysteem en een vermindering van hoofdpijnklachten. Ohja, hij is ook nog per-fect voor mensen zonder groene vingers!

Calathea

Calathea Gebr. Valstar

De Calathea mag zeker niet ontbreken in het rijtje met luchtzuiverende slaapkamerplanten. Deze blikvanger vangt je aandacht met zijn mooie groene bladeren. De Calathea is net als de andere slaapkamerplanten in dit rijtje luchtzuiverend en heeft nog een extra, onwijs gave “magische” eigenschap. De Calathea opent zijn bladeren namelijk wanneer het licht wordt en sluit zijn bladeren als het donker wordt. Deze magicus tovert Klaas Vaak in je slaapkamer, zodat jij heerlijk kunt gaan slapen en nog beter wakker wordt!

Slaapkamerplanten online kopen

Wist je dat bijna niemand zijn slaapkamer plant op te leuken, maar dat het meestal sporadisch gebeurt? Bestel je nieuwe slaapkamerplant van Decorum en je bestelt direct bij de kweker. Zo verzeker jij jezelf van een snelle levering en kun je snel verder met jouw slaapkamer mooier te maken en je nachtrust te verbeteren! Naast slaapkamerplanten vind je bij ons ook badkamerplantenhuiskamerplanten en kantoorplanten.