Spathiphyllum Van der Voort

Huiskamerplanten

Huiskamerplanten

Geen huiskamer is compleet zonder mooie huiskamerplanten! Ben je op zoek naar nieuwe huiskamerplanten? Wij helpen je graag op weg met tips voor ons assortiment met trendy huiskamerplanten!

Grote huiskamerplanten

Less = more? Neejoh, bigger = better! Grote huiskamerplanten zijn de echte blikvangers van iedere huiskamer. Ze zorgen voor sfeer en zuiveren ook nog eens de lucht. Win-win! Grote kamerplanten zijn een echte must voor in je huiskamer! Prachtige populaire grote kamerplanten zijn de Kentia en de Polyscias.

Waar komt jouw huiskamerplant te staan?

Op een zonnige plek 

Komt jouw nieuwe kamerplant op een zonnige plek in de huiskamer te staan? Zoek dan de juiste plant uit, zodat jouw groene vriend zo lang mogelijk het zonnetje in huis blijft. Bekende huiskamerplanten die veel van de zon houden zijn onder andere de Bananenplant en de Strelitzia

In de schaduw

Komt jouw nieuwe kamerplant in een donker hoekje te staan met geen of weinig (direct) zonlicht? Geen probleem! Niet iedereen houdt van de zon en voor planten is dat niet anders. Een bekende huiskamerplant die in de schaduw het best tot zijn recht komt is de Dracaena

Hangende huiskamerplanten

Geen plek meer voor planten in je huiskamer? Zeker wel! Creeër je eigen urban jungle met de hangplanten van Decorum. Perfect voor in donkere én lichte hoeken in je woonkamer. Hangplanten geven een prachtig 3D effect. Bekijk alle hangplanten voor binnen. 

Populaire huiskamerplanten

Weet je nog niet helemaal welke kamerplant het best in jouw huiskamer staat? Op zich niet zo gek, ons aanbod huiskamerplanten is erg groot met topkwaliteit huiskamerplanten die jij direct, vers van de kweker koopt. Onze kwekers helpen je graag op weg!

Calathea

Calathea Gebr. Valstar

De calathea is een stoere huiskamerplant met grote, groene bladeren. Al geef je hem de nodige aandacht, dan krijg je er echt een gave plant voor terug. Want de populaire huiskamerplant heeft nog een leuk extraatje. ‘s Avonds, als het donker wordt, sluit ons Zuid-Amerikaanse juweeltje zijn bladeren. De volgende ochtend opent de calathea zijn bladeren weer als het licht wordt. De huiskamerplant is dus een echte eye catcher! Alles over Calathea verzorging.

 • Schaduwplant
 • Veel water
 • Niet giftig

Monstera

Monstera Persoon Potplanten

Raawwrr! 
Nee hoor, deze toffe gatenplant is geen echt monster. Hij is wel monsterlijk mooi! Niet voor niets is de Monstera een van de meest populaire huiskamerplanten van het moment. Makkelijk te onderhouden, weinig last van ziektes en een unieke look met zijn stoere bladeren. Een echte must voor je huiskamer! Alles over gatenplant verzorging.

 • Houdt van schaduw
 • Luchtzuiverend
 • Geen echt monster

Strelitzia

Strelitzia Nicolai Decorum Persoon Potplanten

Net als de monstera is de strelitzia een van de populairste planten en geliefd om de mooie bladeren. De strelitzia kan ook bloemen krijgen, maar dit gebeurt helaas lang niet bij allemaal. Met of zonder bloemen, de strelitzia is een ware toevoeging aan je huiskamer! Alles over Paradijsvogelplant verzorging.

 • Een echte zuipschuit (veel water nodig)
 • Houdt van veel licht
 • Bloemen zijn zeldzaam

Graslelie 

Chlorophytum Hillplant

De Chlorophytum. Chlo-ro-phy-tum. Een hele mondvol he? Vinden wij ook. Daarom gebruiken wij lekker de Nederlandse variant: Graslelie. Wel zo makkelijk. De Graslelie is een multifunctionele huiskamerplant die ook nog eens erg gezond voor je is. Hij zuivert namelijk allemaal schadelijke stoffen uit de lucht. Handig! 

 • Houdt van water
 • Flinke luchtverzuiveraar
 • Houd van licht, maar geen direct zonlicht

Lepelplant

Spathiphyllum Van der Voort

De spathiphyllum. Weer zo’n mond vol. Lepelplant is veel makkelijker! En logischer, want de witte bloemen hebben een lepelvorm. De lepelplant komt van oorsprong uit de Amazone waar vandaan ontdekkingsreizigers de huiskamerplant vandaan hebben meegenomen. De huiskamerplant is dus gewend aan veel water, want sommige periodes per jaar staat de lepelplant helemaal onder water. Je kunt hem dus nooit teveel water geven.

 • Heeft nooit teveel water
 • Mooie, witte bloemen
 • Houdt niet van teveel direct zonlicht

Huiskamerplanten kopen van Decorum

Huiskamerplanten kopen doe je natuurlijk van Decorum. Huiskamerplanten van de allerbeste kwaliteit! Onze ervaren kwekers telen hun planten met veel aandacht en liefde, zodat jij echt alleen de allerbeste kwaliteit huiskamerplanten koopt. Naast huiskamerplanten vind je bij ons ook badkamerplantenslaapkamerplanten en kantoorplanten.