Knoppert Ranonkel Chrysant Knoppert Ranonkel Chrysant Knoppert Ranonkel Chrysant

André Knoppert & Zn.

Eigenaren André en Martijn Knoppert kweken al jarenlang het kleurrijke voorjaarsproduct Ranonkel. Het oranjekleurige soort Azur is in begin maart als eerste leverbaar, de negen andere soorten volgen deze en volgende week. Naast de tien reguliere soorten worden ook bijzondere rassen gekweekt die opvallen door hun grote bloemvorm (Ponpon) en door het gekartelde bloemblad (Succes-serie). Tot halverwege mei zijn de bloemen bij het familiebedrijf verkrijgbaar.

André Knoppert kweekt ook hoogwaardige kwaliteit pluischrysanten. André Knoppert: “Het kweken van pluischrysanten is echt mijn passie. Ik laat de bloemen op de ‘ouderwetse manier’, met de natuur mee groeien, zonder de kunstmatige toevoegingen van licht en warmte. De chrysant kan dan rustig uitgroeien tot een hele sterke bloem.” De kweker teelt 12 soorten pluischrysanten van half september tot eind december. “Ik vind het ook erg leuk om exclusieve soorten te telen. Een uitdaging ga ik niet gauw uit de weg. De Vienna, Louis Germ, Avignon, Holiday en Gilbert Leigh is een greep uit de ‘specials ‘ die ik teel” aldus André Knoppert.

“Door de enthousiaste verhalen van één van de leden van Decorum werd mijn interesse gewekt om ook aan te sluiten bij de telersvereniging. Ik verwacht dat mijn producten het Decorum assortiment zullen versterken. Daarnaast hoop ik dat er nog meer topbloemisten mijn bloemen leren kennen, door aan te sluiten bij Decorum” aldus André Knoppert.

Behind the scenes

Chrysant
Ranonkel

Bedrijfsgegevens André Knoppert & Zn.

Adres:Nieuwelaan 14
2691 NS ‘s-Gravenzande
Telefoonnummer:+31 (0)6 517 147 21
Email:andreknoppert@kabelfoon.nl
Website:
Concepten:Feel
Certificering:

Terug