De Heufkens

In de jaren ’50 begon de familie Bok met het telen van diverse gewassen, variërend van groenten en fruit tot diverse bloemen. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in het telen van prachtige freesia’s. Erik Bok heeft, als derde generatie, het bedrijf van zijn vader overgenomen en oogst dagelijks deze unieke, zoetgeurende bloemen. De Heufkens is een echt familiebedrijf met een sterke nadruk op kwaliteit en betrouwbaarheid.

Net zoals Hofland Flower Group richt De Heufkens zich op het telen van mooie, uniforme en stevige freesia’s, die hun weg vinden naar bloemisten over de hele wereld. De freesia is niet alleen typisch Nederlands maar ook bijzonder vanwege het vele handwerk dat nodig is voor de teelt. De uitdaging en het ambachtelijke karakter hebben Erik Bok altijd geboeid.

Interessant is dat de freesia-kweek een koude teelt is, wat resulteert in aanzienlijk minder energieverbruik. Daarnaast maakt men ook gebruik van moderne ledverlichting wat tot 40% energiebesparing leidt in vergelijking met traditionele groeilampen. Bovendien streeft de men naar duurzaamheid om met behulp van biologische bestrijdingsmethoden de natuur zo min mogelijk schade toe te brengen.

Bij De Heufkens combineren ze traditie met milieuvriendelijke technologie om prachtige freesia’s te telen!

Bedrijfsgegevens van de Heufkens

Adres:Karel Van Gelreweg 8
5307 VC Poederoijen
Telefoonnummer:+31 (0)6 10 28 11 82
Email:info@deheufkensfreesia.nl
Website:https://deheufkensfreesia.nl/
Concepten:
Certificering:MPS A, MPS GAP
Terug
De Heufkens Freesia kwekerij De Heufkens Freesia kwekerij