Colours of Summer

Zomerplanten

Maak kennis met onze zomerse favorieten

Temperaturen van ruim boven de 20 graden, de zon die volop schijnt en vrolijke mensen om je heen: de zomer is nu echt begonnen! En daar worden wij natuurlijk blij van. Maar wat zijn nou echt zomerplanten? Wij stellen er graag een paar aan jullie voor!

Plumeria

Met de Plumeria heb je een plant die helemaal bij de zomer past! Door zijn vrolijk gekleurde bloemen heeft de plant een zomerse uitstraling. Wist je dat de bloemen van de Plumeria worden gebruikt voor de traditionele Hawaïaanse bloemenkrans? Dit wordt ook wel een lei genoemd en deze worden gedragen bij onder meer officiële ceremonies, trouwerijen en verjaardagen.

De Plumeria komt oorspronkelijk uit het Caribisch gebied, maar komt tegenwoordig overal ter wereld voor. Deze plant stond ook wel bekend als Frangipani, omdat de heerlijke geur van de bloemen men deed herinneren aan de geparfumeerde handschoenen die de Italiaanse edelman Marquis Frangipani in de 16e eeuw ontwierp. Pas later kreeg de plant van de Franse botanist Charles Plumier, die in de 17e eeuw diverse soorten Plumeria beschreef, zijn huidige naam. De Plumeria is zowel een binnen- als buitenplant, maar gedijd alleen goed bij temperaturen vanaf 15°C. Verder is de verzorging erg makkelijk; de Plumeria krijgt liever iets te weinig dan teveel water. Kweker van dit vrolijk gekleurde product is Richplant.

Bloeiende plant Plumeria Frangipani Decorum

Anthurium

De Anthurium brengt levendigheid en vrolijkheid in ieder interieur. De plant is geliefd door zijn glimmend groene blad, zijn kleurige schutbladeren en vrolijke kolf. De perfecte plant dus om jouw huis te voorzien van een mooi zomers tintje!

Leuk weetje: de Anthurium komt oorspronkelijk uit Latijns-Amerika. Daar werd hij in 1857 door de Oostenrijkse arts en botanicus Dr. Karl van Scherzer ontdekt. Inmiddels kennen we meer dan 500 soorten en heeft hij wereldwijd fans. Niet alleen vanwege het mooie uiterlijk, maar ook omdat hij zo makkelijk te verzorgen is! Kweker van dit product is: FlorXL.

Anthurium bloeiende plant Decorum

Bromelia

De zomer staat garant voor zijn grote diversiteit aan kleuren! En dan kan de Bromelia met zijn vrolijk gekleurde kelk niet ontbreken. Bovendien is dit een heel makkelijke plant. Geef hem regelmatig wat water in de kelk, dan bloeit deze plant 3 tot 6 maanden lang!

De Bromelia is er in 2800 verschillende soorten en maten. Van oorsprong komen deze planten uit de tropische regenwouden van Zuid- en Midden-Amerika. De eerste Bromelia’s zijn zo’n 65 miljoen jaar geleden ontstaan en in al die jaren zijn ze niet of nauwelijks veranderd. Onze kweker Junglestar raadt aan om de bromelia op een lichte plek te zetten, maar let op dat hij niet in het directe zonlicht staat.

Bromelia Bloeiende plant Decorum

Gardenia

De Gardenia (Jasminoides) heet in het Nederlands de Kaapse Jasmijn. Deze prachtige plant komt oorspronkelijk uit het zuiden van Azië. Wist je dat de bloem van de Gardenia op sommige Polynesische eilanden wordt gebruikt om aan te geven wat de relatiestatus van iemand is? Wanneer de bloem achter het rechteroor gedragen wordt, is deze persoon vrijgezel en wanneer de bloem achter het linkeroor gedragen wordt, is hij of zij bezet. 

Bij goede verzorging kan de Gardenia maandenlang heerlijk geurende, roomwitte bloemen geven, die qua vorm iets weghebben van een roos. En zeg nou zelf, het is toch heerlijk om na een lange, zwoele zomerdag thuis te komen in een huis dat naar jasmijn ruikt! Dankzij zijn donkergroene, glanzende bladeren is de plant ook na de bloeiperiode zeer decoratief. Bovendien kan de Gardenia tijdens de warme zomermaanden prima op het terras of balkon worden gezet. Let er wel op dat deze plant, vanwege de tropische origine, wel graag binnen overwintert. Kweker van dit product: Richplant.

Gardenia Bloeiende plant Decorum