Blog Header Bloemen

Welke Valentijnsbloemen komen in jouw Valentijnsboeket?

Welke bloemen geef jij met Valentijn?

Het is alweer bijna 14 februari en dat betekent Valentijnsdag! De dag dat je jouw geliefde kan verrassen met prachtige Valentijnsbloemen (maar ook een ander Valentijnscadeau voor hem of voor haar is natuurlijk een optie!). Bloemen op Valentijnsdag is niets nieuws, maar het is altijd leuk. Wie wilt nou niet een prachtig Valentijnsboeket ontvangen?

Bij Valentijn denk je al gauw aan rode rozen, maar er zijn nog heel veel andere mooie bloemen welke geschikt zijn voor Valentijnsdag. Of je nu koopt voor een traditionalist, een minimalist of iemand met een exotische smaak, wij hebben de perfecte Valentijnsbloemen voor het perfecte Valentijnsboeket voor die ene speciale persoon. Of het nu je geliefde, een vriend(in) of  een familielid is; Valentijnsdag is er om te laten weten dat je geeft om elkaar.

Lisianthus

Wel is aan gedacht om met Valentijnsdag een mooie bos Lisianthussen te geven? Deze bloem wordt ook wel de roos zonder doornen genoemd.

De populariteit van de Lisianthus bloem blijft groeien en groeien. De Lisianthus heeft een fijne, elegante uitstraling. Je hebt de keuze tussen enkele soorten, veelzijdige dubbele Lisianthus en speciale soorten met franjes en ruches welke het brede assortiment compleet maken. De Lisianthus is geschikt voor elke speciale gelegenheid. Ze staat zowel prachtig in een monoboeket als in gemengde boeketten, de mogelijkheden zijn eindeloos.

En wat vind je van de prachtige noviteit? De Lisianthus Alissa Hanoi Pink is een bloem die met zijn mooie roze kleur niet kan ontbreken in jouw Valentijnsboeket!

Alstroemeria

Met zijn grot diversiteit aan gekleurde bloemen is er altijd wel een Alstroemeria die geschikt is om te geven tijdens Valentijn. De Alstroemeria herken je aan haar gedraaide bladeren en felgekleurde bloemen. Ze zijn verkrijgbaar in talloze kleuren. Laat je meevoeren op deze delicate roze wolk.

Valentijnsboeket met Alstroemeria

Snijkalanchoë

De Snijkalanchoë is met zijn pastelachtige kleuren zeer geschikt om op Valentijnsdag aan jouw geliefde te geven! Want wie kent de Kalanchoë nou niet? Deze oersterke tropische vetplant met zijn felgekleurde bloemetjes in een breed kleurenscala is bij velen bekend en bemind. Wat echter veel minder bekend is, is dat deze plant ook als Snijkalanchoë beschikbaar is. Een vaas met deze geeft maar liefst 4 weken lang plezier. Zo zal de ontvanger nog lang aan je denken.

Snijkalanchoë in Valentijnshart

Roselily

De prachtige Roselily is met zijn schoonheid natuurlijk een echte Valentijnsbloem. Eentje die niet mag ontbreken in jouw boeket. De Roselily is een unieke variant van de bekende Lelie. Deze pollenvrije, dubbelbloemige schoonheid heeft iets weg van een mooie grote roos. Twee prachtige bloemen in één dus.

Handig is dat de Roselily geen meeldraden heeft, waardoor ze gegarandeerd niet vlekken in kleding en minder geuren dan de meeste Leliesoorten. Je kunt de bloemen zelf buiten zetten als het niet vriest. Dan hebben ze een nog langer vaasleven.

Roselily Viola in Valentijnsboeket

Gerbera

Is een Gerbera geschikt als Valentijnsbloem? Wij vinden van wel! De Gerbera straalt namelijk een en al vrolijkheid uit. Ze staat bekend om hun felle, opvallende en vooral vrolijke kleuren. Zelfs het hart van deze bloem is kleurrijk! Er is daarom altijd wel een Gerbera die past in mooi Valentijnsboeket.

Tegenwoordig bestaan ze in bijna elke denkbare kleur en in verschillende soorten. Binnen de Gerbera’s kan onderscheid worden gemaakt tussen de Gerbera welke zich kenmerkt door de grote bloem, die varieert tussen de 9 en 13 cm en de Mini-Gerbera of Germini. De Germini is de kleinere Gerberasoort met een diameter tussen de 6 en 8 cm. Deze subtiele bloem wordt veel gebruikt in kleinere boeketten.

Gerbera - Valentijnsbloem

Chrysant

Chrysanten voor Valentijnsdag? Ja zeker! Troschrysanten zijn mooi in elke kleur, maar op Valentijnsdag is rood of roze onze favoriet. De Myra is dan ook een echte blikvanger in een Valentijnsboeket. Met haar contrasterende frisgroene hart is deze bloem zeer aantrekkelijk. Deze Troschrysant is bovendien supersterk. Met een vaasleven van minimaal twee weken zal de Chrysant je nooit teleurstellen, zonder dat er ook maar één bloemblaadje afvalt. Houdt hij/zij van mij of houdt hij/zij niet van mij?

Chrysant Myra - Valentijnsbloem

Laat de liefde groeien. Laat de liefde bloeien. Voor welke Valentijnsbloemen kies jij?