Vaderdag toppers

Maak je vader blij met een prachtige, groene kamerplant! Of je nou kiest voor groot of klein, met deze stoere planten zit je altijd goed. Van een Braziliaanse verschijning tot een Vrouwentong… Weet jij over welke planten wij het hebben? 👀 Bekijk onze top 5 Vaderdag planten in onderstaande blog.

De tropische Caladium

Deze Braziliaanse verschijning valt met zijn grote hartvormige bladeren vast in de smaak bij vele vaders. ❤️

In hun natuurlijke omgeving groeien ze actief tijdens het regenseizoen en slapen ze tijdens het droge seizoen. Nadat de soort specifieke groeiperiode is afgelopen, is er een verplichte rustperiode die niet kan worden vermeden. De rustperiode kan variëren van 1 week tot wel 9 weken, afhankelijk van het ras.

Sommige Caladium soorten zijn beter bestand tegen de zon dan andere, maar de meeste waarderen wat schaduw op het heetste deel van de dag.

Caladium Kleurrijke Plant Decorum

Bananenplant

De Musa is ook wel bekend als bananenboom of sierbanaan. 🍌Dit is omdat in het wild uit de paarse bloemen (oneetbare) banaantjes ontstaan. Helaas gebeurt dit in Nederland zelden, maar dit hoef je jouw vader natuurlijk niet te vertellen. 😉

Je herkent de Musa aan zijn groene, ontrollende bladeren met paars-rode vlekken. Deze tropische plant houdt van een warm plekje met veel zon. Zijn ideale temperatuur is dan ook het hele jaar door 20 graden. En geef hem daarin eens ongelijk!

Musa Bananenplant Decorum

De klimmende Epipremnum

De Epipremnum staat ook wel bekend als Scindapsus (of andersom). Deze luchtzuiverende plant is er in vele soorten en maten. Het leuke aan de Epipremnum is, dat hij slierten maakt waar de bladeren aan zitten. Daardoor kun je de plant laten klimmen langs een stammetje of laten hangen als een hangplant. 🌿

De Epipremnum is een makkelijke kamerplant om te verzorgen. De Epipremnum is namelijk niet zo moeilijk. Als je een foutje maakt vergeeft hij het je wel weer. Bij voldoende licht en water is het een enorm snelle groeier en een fijne kameraad voor je vader.

Scindapsus Epipremnum Groene Plant Decorum

Olifantsvoet

De Beaucarnea heet ook wel olifantsvoet en is zeer decoratief door zijn woeste pluim. 🐘De verzorging van de Beaucarnea is niet zo moeilijk. Zet ‘m op een zonnig plekje, geef hem regelmatig een slokje water en geniet van die prachtig dikke stam en mooie warrige bladeren.

Die stam heeft trouwens een erg handige functie, want de Olifantspoot slaat het water hierin op, waardoor de Beaucarnea lang zonder water kan. Kun jij lekker zonder zorgen op vakantie! 🌞

Zorg er wel voor dat de bladeren vrij kunnen hangen, want als ze contact maken met een muur, kast of gordijn, kunnen ze bruin worden.

Beaucarnea Groene Plant Decorum

Vrouwentong

De Sansevieria wordt ook wel vrouwentong genoemd. 👅Het is een onverwoestbare krachtpatser en bovendien helemaal hip!

De vrouwentong was in een ver verleden in de woestijn van onder andere Ethiopië te vinden en daardoor is hij ijzersterk en kan hij prima overleven in droge warmte. Mooi, makkelijk en daarmee het ultieme cadeau voor vaders die wel van groen houden, maar nogal nonchalant met de gieter kunnen omgaan.

Sansevieria Vrouwentong Groene Plant Duynplant JoGrow

Deze toppers zijn natuurlijk niet exclusief voor vaders. Een prachtige plant tovert bij iedereen een lach op het gezicht. 🤗