De schaduwplanten van Decorum

De schaduwplanten van Decorum

Decorum kweekt bloemen en planten in alle soorten, maten en hoogtes. Naast dat er binnen- en buitenplanten zijn, heeft iedere plant ook behoefte aan een bepaalde hoeveelheid licht. In deze blog gaan we het hebben over 9 planten die goed gaan op niet zo veel licht, ook wel schaduwplanten! Dit zijn de schaduwplanten van Decorum.

Polyscias

De standplaats is voor de Polyscias enorm belangrijk. Ondanks dat de naam uit het Grieks ‘veel’ (Poly) ‘schaduw’ (Scias) betekent, wenst de plant wel degelijks licht. Echter is licht natuurlijk net iets anders dan zonlicht. Wanneer de Polyscias niet op de juiste plaatst staat kan dit de groei vertragen of soms zelfs leiden tot bladuitval.

Voor meer informatie over de juiste standplaats en overige verzorging voor de Polyscias, klik hier.

Polyscias JoGrow

Kentia

De Kentia palm is een echte schaduwplant en houdt niet van de zon. Van origine is de Howea Forsteriana (dat is zijn Latijnse naam) een prachtige tropische plant. De plant komt voor op het Lord Howe Island in de buurt van Australië. Op dit eiland staat de Kentia palm beschut onder grote bomen en planten. Deze omstandigheden maken de Kentia een tropische kamerplant die houdt van schaduw en slecht gaat op zonlicht.

Wil je meer weten over de beste standplaats voor jou Kentia of ben je nieuwsgierig naar meer verzorgingstips? Klik dan hier.

Kentia Howea Forsteriana

Cactussen en Vetplanten

He! Ben jij opzoek naar planten die makkelijk zijn? Dan zijn cactussen en vetplanten voor jou de ideale match! Vele mensen denken dat deze planten in de volle zon moeten staan omdat ze van origine uit de woestijn komen. Dit is echter deels waar, deze planten komen onder andere voor in de woestijn maar ook in hoge en koude gebergtes. Waar kun je dus van op aan? Deze planten maakt het niet zo veel uit onder welke omstandigheden ze verkeren. Pas je watergift aan op de standplaats, hoe hoger de lichtintensiteit, hoe meer water deze planten nodig zullen hebben.

Psst! Wil je meer weten over de Cactussen en Vetplanten en wat de beste standplaats is of hoe je deze planten het beste kunt verzorgen? Klik hier en kom nog meer te weten!

Cactus Decorum

Sansevieria

Om nog even door te gaan op de makkelijke planten, valt de sansevieria hier ook zeker onder. De plant is vergelijkbaar met de cactus, allen het grote verschil tussen de Cactus en een Sansevieria is de temperatuur. De sansevieria gaat namelijk erg goed op een temperatuur tussen de 15 en de 25 °C en voor de Cactus is dit minder belangrijk. De Sansevieria kan prima in de schaduw staan op een plek waar weinig zonlicht komt. Wist je dat de bladeren van de Sansevieria donkerder worden wanneer de plant minder zonlicht krijgt? Ook heeft een Sansevieria in de schaduw aanzienlijk minder water nodig.

Voor meer informatie over de juiste standplaats en overige verzorging voor de Sansevieria klik je hier.

Sansevieria Vrouwentong Groene Plant Duynplant JoGrow

Zamioculcas

De beste standplaats voor de Zamioculcas? Die is er eigenlijk niet. De ZZ plant kan overal staan. Pas alleen op met direct, fel zonlicht. Wist je dat de Zamioculcas langgerekte, nieuwe veren maakt als hij te donker staat? En dat de plant lichter van kleur wordt, als hij in de zon staat? Zo kun je zien of jouw Zamioculcas op een goede plek staat.

Wil je meer weten over de beste standplaats voor jouw Zamioculcas of nieuwsgierig naar meer verzorgingstips? Klik dan hier.

Zamioculcas

Spathiphyllum

De Spathiphyllum ook wel Lepelplant is een echte tropische kamerplant die vergelijkbaar is met de Kentia. De Spathiphyllum komt van origine uit de moerassen en heeft veel water en weinig licht nodig. In de natuur staat de plant bedekt onder andere grote bomen en planten. Zet de Lepelplant op een lekker plekje in de schaduw, en de plant heeft het helemaal naar zijn zin!

Psst! Wil je meer weten over de Spathiphyllum en wat de beste standplaats is, of hoe je deze plant het beste kunt verzorgen? Klik hier en kom nog meer te weten!

Spathiphyllum Van der Voort

Aglaonema

De Aglaonema is in de natuur te vinden in Azië en Indonesië, de plant staat daar vaak beschut onder grote bomen en planten. De natuurlijke omstandigheden maakt de Aglaonema een echte schaduw plant, dus ook bij jou thuis. De plant is een echte vochtvreter en houdt wel van een slokje water van tijd tot tijd, dit maakt de plant zeer geschikt voor in de badkamer!

Voor meer informatie over de juiste standplaats en overige verzorging voor de Aglaonema klik hier.

Aglaonema JoGrow

Dracaena

De Dracaena, ook wel Drakenbloedboom komt in de natuur voor in Afrika. In het wild kun je de plant vaak vinden beschut onder andere grote bomen en planten. De Dracaena staat hierom graag op een plek in de schaduw maar heeft wel behoefte aan licht, dus niet in de kelder of op een donkere zolderkamer. Wanneer jouw Drakenbloedboom op een te lichte plek staat, zal de plant dit laten merken door gele blad te krijgen.

Wil je meer weten over de beste standplaats voor jouw Dracaena of nieuwsgierig naar meer verzorgingstips? Klik dan hier.

Dracaena JoGrow en Duynplant

Calathea

Van de hele lijst is dit de gevoeligste plant, dus wees er een beetje lief voor! De Calathea houdt van een schaduwplekje waar het wel licht is, geen zonlicht! De bladeren verbranden namelijk erg snel wanneer de plant in (direct)licht staat.Wist je dat de Calathea bekend staat als levende plant die meebeweegt met de natuur? De plant gaat open wanneer het licht is buiten en sluit zichzelf wanneer het donker is.

 Psst! Wil je meer weten over de Calathea en wat de beste standplaats is of hoe je deze plant het beste kunt verzorgen? Klik hier en kom nog meer te weten!

Calathea Gebr. Valstar