Pasen

Pasen

Het is alweer bijna Pasen. Tijd om te genieten van alle mooie gele producten in huis en in de natuur. Bij Decorum vind je meer dan 40 verschillende soorten gele bloemen en planten. Maar kan jij raden welke planten en bloemen wij vinden pas(s)en bij dit feest?

Een vrijdag is altijd al goed maar tijdens het paasweekend kunnen we echt spreken over een goede vrijdag! Een lang weekend een hoop gezelligheid met de familie! Veel mensen trekken erop uit om te zien hoe de natuur tot bloei komt zoals bijvoorbeeld de narcis. Weet je hoeveel verschillende narcissen er zijn? Je hebt ze met grote bloemen, kleine bloemen, 1 en meerdere bloem aan de steel, die noemen we trosnarcissen. Bij Decorum hebben we 20 soorten snij narcis en 15 soorten narcis op pot. šŸ¤©

Gele bloemen en planten Decorum

Narcis

Niets brengt het voorjaar zo snel binnen als de Narcis. Uit de bollen met groene scheuten groeien gladde stengels met smalle lichtbruine knoppen, die open plooien tot prachtige trompetbloemen. Het is een instant sfeermaker die binnen vrij snel tot bloei komt. En dan ademt alles aan deze beauty de naderende lente uit. Het is een ideale bol op pot om snel en effectief het huis mee op te fleuren en je echt een voorjaarsgevoel te geven tijdens het paasweekend! De knoppen gaan heel snel open, als het heel stil is in huis, kun je ze misschien horen ritselen als ze zich ontplooien. De plant is genoemd naar de ijdele jager in de Griekse mythologie. Narcissus was zo verliefd op zijn spiegelbeeld in het water dat hij er uiteindelijk in verdronk. Daarom kijken narcissen altijd een beetje naar beneden. Leuk weetje, toch? Kwekers van dit product zijn: HL Hogervorst en W.F. Leenen.

Narcissen W.F Leenen Decorum

Calla

De Calla, ook bekend als Zantedeschia, is een elegante bloem met een stijlvolle uitstraling. De bloem is er in het wit, rood, roze, paars, oranje, groen, zwart, tweekleurig en dus ook in het geel. Keuze genoeg! Hij komt uit een moerassig gebied dat zich uitstrekt van Zuid-Afrika tot Malawi, waar het afwisselend zompig of uitgedroogd is. De Calla is dus niet alleen mooi, maar ook sterk. Hij wordt gezien als bloem van zuiverheid en sympathie en staat voor schoonheid. Ook wordt de Calla gezien als geluksbloem. Calla wordt ook wel bekerplant genoemd: Griekse goden zouden uit de kelken hebben gedronken. De prachtig gevormde bloem doet het goed in luxe boeketten, corsages en decoraties. Maar ook alleen in een vaas komt de Calla helemaal tot zijn recht. Kwekers van dit product zijn: Future Flowers (Bloem), Vreugdenhil Bulbs & Plants (Plant) en HL Hogervorst (Plant).

Calla Decorum Future Flowers

Guzmania

De Guzmania behoort tot de bromeliafamilie en is een plant die veelal voorkomt in de tropische regenwouden van Zuid-Amerika en die begin 20e eeuw voor het eerst in Europa opdook. De plant is vernoemd naar zijn Spaanse ontdekker Antonino Guzman. Een plant die door zijn trompetvormige gekleurde bladeren een opvallende verschijning is in de huiskamer!  En een beetje extra kleur in je huis, wie wil dat nou niet!? Veel aandacht hoef je de Guzmania ook niet te geven om er maanden plezier van te hebben. Giet regelmatig wat water in de kelk van de plant en plaats hem op een lichte plek (maar niet in de volle zon) en dan is hij tevreden! Dankzij onze kweker Junglestar hebben wij deze vrolijk gekleurde en makkelijk te onderhouden planten in het Decorum aanbod zitten.

Guzmania Hilda Junglestar Decorum

Kalanchoƫ

De KalanchoĆ« is een kleine en oersterke vetplant met karakteristieke felgekleurde bloemetjes. Deze bloemen komen voor in allerlei kleuren, variĆ«rend in de kleuren wit, roze, rood, geel, oranje of paars. De kleuren steken prachtig af tegen het glanzende groene blad. Ook fijn: de KalanchoĆ« doet het niet alleen goed als kamerplant, maar ook op het balkon of terras voelt hij zich prima. Dus als de dagen langer zijn en de nachten korter, staat hij ook graag buiten en dan bloeit hij met nog meer overtuiging dan wanneer hij binnen staat. De KalanchoĆ« is een echte ā€˜tijdloze klassiekerā€™, want wie kent deze plant niet? Je kunt perfect mixen en matchen met kleuren, met diverse plantjes in een grote schaal of juist apart in diverse potjes! Kwekers van dit product zijn: Slijkerman KalanchoĆ« (Plant) en Hofland Freesia (Bloem)

Kalanchoƫ Slijkerman Decorum

Een paar goede tips natuurlijk om je huis helemaal in te richten met de paaskleuren! Nu er voor zorgen dat ze heelhuids in huis gehaald worden. Wist je dat we al onze producten op hun eigen manier verpakken, zodat ze zo goed mogelijk bij jou aankomen. Daarom heeft deze Chrysant Pjotr een netje om zijn kop. In dit filmpje laten we zien hoe je het netje verwijdert zonder de bloemlinten te beschadigen.

Namens Decorum en zijn kwekers wensen wij jullie allemaal een vrolijk en kleurrijk Pasen toe!