niet giftige kamerplanten decorum

Niet giftig

Niet giftige planten

Licht giftig of heel erg giftige planten, beide zijn ze niet zo handig wanneer je een nieuwsgierige viervoeter rond hebt lopen. Daarom vertellen wij je in deze blog onze top diervriendelijke kamerplanten. Zo kan iedereen in het huis zonder zorgen van het prachtige groen genieten.

Bananenplant

Musa Dwarf Persoon Potplanten

De Bananenplant is een perfecte plant als je op zoek bent naar een niet-giftige kamerplant. Meer weten over deze fantastische plant? Lees alles over Bananenplant verzorging.

Beaucarnea

Beaucarnea Duijn-Hove

De Beaucarnea wordt ook wel Olifantspoot genoemd vanwege de grappige stam die lijkt op een voet. De Olifantspoot is niet giftig en kan daarom perfect als in de huiskamer worden gezet waar ook huisdieren zijn. Lees alles over Beaucarnea verzorging.

Polyscias

Polyscias JoGrow

De Polyscias (Aralia) is een erg populaire kamerplant en dat komt niet alleen doordat het een niet-giftige kamerplant is. De mooie stam en bijzondere bladeren zorgen ervoor dat de Aralia in ieder interieur een plekje kan krijgen. Lees alles over Polyscias verzorging.

Kentia

De Kentia is een sterke en elegante plant die het best in (half)schaduwrijke plekken goed tot zijn recht komt. Lees alles over Kentia verzorging.

Calathea

Calathea Gebr. Valstar

Stoer, uniek en letterlijk adembenemend: de Calathea! Calathea’s zijn herkenbaar aan hun prachtige blad tekeningen, vele kleuren én ze zijn niet-giftig! Lees alles over Calathea verzorging.

Niet giftige kamerplanten

En hiernaast zijn er nog meer kamerplanten die jouw favoriete viervoeter geen enkel probleem geven, zoals de Ananasplant, Platycerium, Livistona, Chlorophytum en Cordyline.