Moederdag

Moederdag

Waar houd je mama van? 🌸

Moederdag, de dag met een speciale taak voor alle kinderen: verwen je moeder! 🤗 En wat is een betere manier dan alle moeders te bedanken met de mooiste bloemen of planten. Geef daarom een blijk van waardering met een prachtig bloeiend cadeau. Wij hebben een aantal favorieten voor binnen en buiten voor je op een rijtje gezet. Waar maak jij je moeder straks blij mee?

Bekijk hier onze Moederdag favorieten

Anthurium

Deze exotische schoonheid heeft een hartvormig schutblad, waaruit een kolf met piepkleine bloemetjes groeit. Door de steel en lange nek wordt de Anthurium ook wel flamingobloem genoemd. Bijzonder is dat tropische verschijning het hele jaar door bloemen maakt. Deze zeldzame eigenschap maakt de Anthurium het hele jaar door een populaire kamerplant.

De Anthurium is een sterke plant en makkelijk te verzorgen. Kies voor een plekje bij het raam in een lichte omgeving.

Anthurium Decorum

Gerbera

De frisse vrolijkheid voor ieder interieur! Gerbera’s bloeien er in vele kleuren, soorten en maten. Zelfs het hart van de bloem is barst van kleur. Met haar frisse kleuren en speelse vormen is straalt ze in elk boeket, maar ook in een mono boeket met enkel Gerbera’s komt ze prachtig tot recht.

Het kleine zusje van de Gerbera is de Germini. Dit is de kleinere variant van deze bloem en wordt veel gebruikt in kleinere boeketten.

Gerbera Decorum

Begonia

De plant met twee gezichten. De Begonia is onder te verdelen de bloem en blad variant. De bladbegonia’s hebben een verschillende bladpatronen en kleuren en zijn helemaal van nu.

De bloeiende Begonia is verkrijgbaar in diverse kleuren. De bloeiende Begonia heeft meer licht nodig voor de het vormen van bloemen. Of je nu van fleurige bloemen houdt of juist geniet van een stoer blad met sprekende bladtekening en intense kleuren, met deze veelzijdige plant zit altijd goed.

Decorum heeft ook Begonia voor buiten, de Begonia Belove en de Betulia.

Begonia Decorum

Roselily

Door alle symboliek is een Lelie wel een heel bijzondere bloem, die bij elke gelegenheid past. De Roselily is een unieke variant van de bekende Lelie. Deze pollenvrije, dubbelbladige schoonheid heeft iets weg van een mooie grote roos. Twee prachtige bloemen in één. Ten opzichte van de Lelie heeft de Roselily geen meeldraden aan de bloem, waardoor ze niet zullen vlekken in kleding en minder geuren dan de meeste leliesoorten. De Roselily kan zowel in de woonkamer als op het terras geplaatst worden. Door het ontbreken van stuifmeel, blijven de bloemen ook na een buitje mooi.

Roselily Decorum

Dianthus

De Dianthus is een sterke potanjer waar je lang van kunt genieten. De heerlijk geurende, lichtgevulde bloemen van de Dianthus bestaan in verschillende kleuren. Deze stevige, compacte plant staat graag in de tuin op een zonnige en droge plek.

Ook is hij zeer geschikt voor een border, maar staat ook mooi in een pot op het terras of balkon. De plant bloeit van mei tot oktober. Hoe meer zon, hoe rijker hij bloeit. Maar geef de Dianthus op heetst van de dag wat schaduw. Houd de potgrond licht vochtig en een goede drainage. Als je dit doet zal deze plant nog voor een tweede keer in bloei komen.

Kalanchoë Slijkerman Decorum