Aeonium Pink Witch

De EK-selectie van Decorum: onze plantenkwekers

Gepubliceerd op 13 juni 2024

Na het bekend maken van de selectie van onze bloemenkwekers kan de selectie met plantenkwekers natuurlijk niet achterblijven! Heel Nederland komst steeds meer in de oranjesferen, ook Decorum kan niet wachten op de aftrap.

In onze plantenselectie lees je alles over onze plantenkwekers, hun kwaliteiten en hun favoriete producten. Wat is jouw favoriete Decorum speler in deze selectie?

Ammerlaan-Sosef

Ammerlaan-Sosef is een speler waar je graag voor naar het stadion komt, hij is dan ook niet bang om op te vallen op het veld. Deze speler is gespecialiseerd in het kweken van de celosia en de primula. De celosia trekt meteen de aandacht met z’n opvallende hanekam en levendige kleuren. De primula is een echte vroege lentebloeier, die aan het einde van de winter al de eerste kleuren in de tuin terugbrengt. Ammerlaan-Sosef trapt een nieuw seizoen af vol met bloei!

Bernhard Orchids

Bernhard Orchids kweekt ruim tweehonderd verschillende soorten Phalaenopsis, een echte specialist, met wat allround trekjes, want Bernhard heeft voor ieder wat wils. Hierin hebben ze onder andere diverse vertrouwde soorten, een eigen Elegant lijn en speciaal geselecteerde orchideeën die eigenaar Simon Bernhard zelf scout tijdens zijn jaarlijkse reis naar Taiwan. Bernhard Orchids gaat met dit sterrenassortiment voor de winst.

Duijn-Hove

Veelzijdig, het woord dat Duijn-Hove als selectielid het beste omschrijft. Duijn-Hove kweekt verschillende soorten kamerplanten, zoals de beaucarnea, de sansevieria, de ficus Ginseng, de cycas en de cambria maar ook de kleurige phalaenopsis. Hij is dus multi-inzetbaar op het veld en laat zijn fans niet snel zitten. Een selectielid waar je op kan vertrouwen, met planten die allemaal hun eigen kwaliteiten en bijzonderheden hebben. Tevens maakt Duijn-Hove al jaren deel uit van het Decorum team!

Fa. Martin van der Velden

Fa. Martin van der Velden is al 25 jaar gespecialiseerd in het kweken van potgerbera’s in vele kleuren, natuurlijk ook in het mooie oranje. Verder teelt deze kweker verschillende seizoensproducten zoals helleborussen, kerststerren en garvinea’s. Een veelzijdige en ervaren sterspeler, waar we na al die jaren nog steeds kunnen bouwen in onze selectie.

Gova

Gova is een absolute topspeler in de wereld van laurier, wij zijn dan ook erg blij dat hij deel uitmaakt van de Decorum selectie!

Naast verschillende klassieke vormen, zoals de bol-op-stam en de piramide, heeft deze kweker verschillende bijzondere vormen en maten in het assortiment. Denk aan gedraaide stammen, kolommen en hartvormen. Gova scoort gegarandeerd met de laurier in unieke vormen en maten.

Hartog Palmen

Met Hartog Palmen hebben we een zeer verfijnde speler in de Decorum selectie. Deze speler is gespecialiseerd in de howea forsteriana, ook wel de kentiapalm genoemd. Een sierlijke plant, met lange bladeren en een lange levensduur. Deze plant is door zijn lengte erg populair in en rondom het veld!

Hillplant

Met meer dan vijftig soorten is Hillplant een multifunctionele speler binnen de Decorum selectie. Naast perkgoed kweken zij verschillende populaire kamerplanten, zoals de lipstickplant, de graslelie, de rhipsalis, de tradescantia en varens. Hillplant blijft verrassen door regelmatig trendy soorten aan het assortiment toe te voegen. Een speler die met iedereen op kan schieten en het team blijft verrassen.

HL Hogervorst

Een specialist bij uitstek, zo kan je HL Hogervorst als speler het beste omschrijven. HL Hogervorst is gespecialiseerd in het kweken van verschillende bollen-op-pot. Dit vraagt veel geduld, want deze kweker vermeerderd zelf de bollen om deze vervolgens te broeien op de pot. Dit proces duurt wel drie tot vier jaar, maar dan heb je wel een vrolijke uitblinker die 100% zal scoren in bloei. Een zeer waardevolle toevoeging aan ons team.

Hofland Flowering Plants

Aan ervaring geen gebrek bij Hofland Flowering Plants. Deze kweker teelt verschillende vrolijke bloeiende planten zoals de zomermargriet, de anjer of de mini-petunia. Deze kweker staat ook bekend om het kweken van de schlumbergera, ook wel de lidcactus genoemd. Deze plant heeft dikke bladeren en geeft in de winter prachtige felle bloemen. Hofland Flowering Plants maakt vanaf het begin deel uit van het Decorum team, is jaarrond inzetbaar en daardoor een zeer waardevole speler binnen in de Decorum selectie!

J&P ten Have

Met J&P ten Have kunnen we nog een speler met flink wat jaren ervaring toevoegen aan onze selectie. Deze kweker maakt vanaf het begin deel uit van het Decorum team. J&P ten Have is gespecialiseerd in het kweken van een breed en exclusief assortiment. Deze speler piekt op verschillende momenten met vele seizoensplanten in het assortiment, zoals de begonia, de gloxinia, de primula, de princettia en de kerstster. Wist jij dat dat de gloxinia een knolgewas is? Dat betekent dat deze volgend jaar weer net zo mooi zal bloeien! Jaar in jaar uit kunnen we rekenen op J&P ten Have.

Plantworld JoGrow

Plantworld JoGrow brengt tropische sferen in de Decorum selectie met hun specialisatie in groene tropische kamerplanten. Naast vele soorten kamerplanten zoals de aglaonema, de areca, de codiaeum,de monstera, de polyscias, de sanseviera, de calathea en de schefflera kweken zij in het seizoen de hydrangea. Een stevige plant met prachtige bloemtrossen die zeker de aandacht pakken. Plantworld JoGrow is een speler waar je jaarrond op kan vertrouwen, die in de zomer nog wat extra kracht geeft op het veld.

JungleStar

Met JungleStar voegen we behoorlijk wat fysieke kracht toe aan ons team. Junglestar kweekt verschillende soorten guzmania die onderdeel zijn van de bromelia familie. Een echte oerplant, want deze bestaat al zeker 65 miljoen jaar. Deze opvallende planten zijn verkrijgbaar in schitterende kleuren, waaronder ook in het oranje. JungleStar brengt traditionele speelstijlen in het veld, in een modern Decorum jasje.

Kap Scindapsus

Met Kap Scindapsus voegen we weer een echte specialist toe aan onze selectie. Deze kweker is getalenteerd in het kweken van wel vijf soorten scindapsus. De scindapsus groeit het liefste in een warme en vochtige omgeving, zo komen de kwaliteiten het beste naar voren. Ook zorgt Kap Scindapsus voor verfrissing in het Decorum team. Wist je namelijk dat scindapsus luchtzuiverend is?

Kwekerij Groenhof

Kwekerij Groenhof is een betrouwbare speler in de Decorum selectie. Deze kweker focust zich op één soort teelt; de hibiscus, oftewel de Chinese roos. Jaarrond zijn zij bezig met het opkweken van stekjes tot mooie sterke en kleurrijke planten. Deze kweker komt ook regelmatig verrassend uit de hoek met een nieuw soort. Zo laat kwekerij Groenhof onze selectie stralen.

Lionplant

Decorum speler Lionplant kweekt de potchrysant. Hier worden twee verschillende krachten gebundeld, namelijk de elegantie van een snijchrysant en de duurzaamheid van een potplant. Dit vrolijke plantje is verkrijgbaar in verschillende soorten en velen kleuren. Lionplant is favoriet bij velen, voor elke fan heeft deze speler wat te bieden.

Richplant

Met Richplant hebben we een veelzijdige speler die we in bijna elke linie kunnen inzetten. Een van de specialiteiten van Richplant is het kweken van de gardenia, een heerlijk geurende plant. Hiernaast heeft deze kweker ook verschillende seizoensproducten in het assortiment, zoals onder andere de caladium, de curcuma en de plumeria. Veel soorten zijn exclusief verkrijgbaar! Dit maakt Richplant een bijzondere speler in de Decorum selectie met uitzonderlijk talent. Wist je dat Richplant vanaf het begin af aan deel uit maakt van het Decorum team?

Slijkerman Kalanchoë

Slijkerman Kalanchoë is een speler die precies weet wat zijn sterke punten zijn. Deze kweker heeft jarenlange ervaring met het telen van de kalanchoë en is daarom een zeer gewaardeerd lid binnen de Decorum selectie. De kalanchoës zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en potmaten. Slijkerman Kalanchoë blijft verrassend uit de hoek komen door de beste plant-eigenschappen te combineren met nieuwe variëteiten.

Ten Have Plant

Ten Have Plant is een speler die gezegend met een flink dosis talent. Deze zet hij in bij het kweken van campanula’s. Deze vrolijke planten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en fleuren het veld op in de zomer! Naast de campanula teelt Ten Have Plant ook cyclamen in verschillende kleuren. Een kweker die zorgt voor wat extra vrolijkheid in de Decorum selectie.  

Van den Berg de Lier

Met Van den Berg de Lier hebben we weer een speler die uitblinkt met zijn veelzijdigheid, daarnaast is het ook een echte sfeermaker. Dit Decorum lid heeft verschillende seizoensplanten in het assortiment, waaronder de campanula,de gazania, de osteospermum, de streptocarpus, de helleborus, de capsicum en de solanum. Een bijzonder plantje is de capsicum, waarvan de besjes verkleuren van paars, naar geel, naar oranje en dan naar rood. Zo zorgt van den Berg voor de oranjesfeer in het Decorum team.

Van der Voort Potplanten

Van der Voort Potplanten teelt al jaren met veel plezier en vakmanschap de spathiphyllum, oftewel de lepelplant, de ludisia en de azalea. De azalea is verkrijgbaar in bijzondere vormen en soorten, zoals de stam en de piramide. Met zijn roosachtige gevulde bloemen, stevige donkergroene glanzende bladeren is dit een sterke blikvanger op het veld. De Decorum fans kunnen hun ogen hier niet vanaf houden.

Van Schie

Kwekerij van Schie is een echte teamspeler die zich graag blijft ontwikkelen. Deze kweker blijft verrassen met nieuwe soorten en variëteiten. In het assortiment zit onder andere potlelies, de bijzondere dubbelbloemige en stuifmeelvrije roselily. Tevens heeft van Schie de chrysanne in het assortiment. Een mooie potchrysant die zowel binnen als buiten voor extra kleur zorgt. Van Schie is een betrouwbare speler in de Decorum selectie die vanaf de start van Decorum deel uitmaakt van het team. 

Vreugdenhil Bulbs & Plants

Vreugdenhil Bulbs & Plants is een van de eerste bedrijven die startte met de teelt van de amaryllis. Door zijn jarenlange ervaring heeft deze speler oog voor uniek talent in de teelt van bol en knol gewassen. Inmiddels is het assortiment uitgebreid tot veertien verschillende soorten producten, zoals de zantedeschia, oftewel de calla. Vreugdenhul Bulbs & Plants blijft zich ontwikkelen als Decorum speler.

Winco Holland

Winco Holland maakt pas een paar jaar deel uit van Decorum selectie. Een speler die uitblinkt in veelzijdigheid waardoor je hem op bijna elke positie in je elftal kan plaatsen. Deze kweker heeft wel zeker zeshonderd verschillende soorten cactussen en succulenten. Voor ieder wat wils! Nog steeds blijft Winco Holland op zoek naar nieuwe en bijzondere soorten om het assortiment uit te breiden. Winco blijft zich ontwikkelen in z’n talenten en verrast de Decorum fans keer op keer.

Met deze uitgebalanceerde selectie van top plantenkwekers uit Nederland gaan wij er vanuit dat Decorum het ver zal schoppen op dit toernooi 🏆

Ook de Decorum selectie met bloemenkwekers is bekend gemaakt, lees hier alles over welke bloemenkwekers er geselecteerd zijn.