Zelf corsages maken met vetplanten en groen voor bruiloft

Corsage maken met Succulenten

Corsage maken met Succulenten

Wat is een bruiloft zonder bloemen? Precies helemaal niets, tenminste dat vinden wij. Hoe meer bloemen hoe beter. Naast een bruidsboeket en tafelstukken kunnen tijdens deze betoverende dag niet de corsages vergeten worden.

Een corsage is een oude traditie bij bruiloften en heeft naast een romantische gedachte, prachtige uitstraling ook een aangename geur. Bij het kiezen of maken van een corsage is het belangrijkste dat je kiest wat jij zelf mooi vindt. Dit kunnen dus naast bloemen ook planten zijn. Deze corsages met Succulenten zijn niet alleen heel bijzonder, ze zijn ook nog eens super lang houdbaar. Wel zo handig! Je wilt natuurlijk wel dat de bloemen de hele dag door mooi blijven. Deze corsages kan je gemakkelijk een dag van te voren voorbereiden.

Wat heb je nodig voor je corsage?

  • Je favoriete Succulent
  • Groen blad zoals: Asparagus, Eucalyptus, Hedera
  • Binddraad
  • Koud lijm
  • Kauchuk tape
  • Magneetjes
Benodigheden Corsage

Stap 1

Kies je favoriete Succulenten uit en snij de steel lang genoeg af om het tot een bosje te kunnen binnen. Geen probleem als het steeltje te kort is, je kunt de Succulent er ook op plakken.

Kies je favoriete plant uit

Stap 2

Plaats binddraad door het blad voor de versteviging van de steeltjes en om het boeket straks vast te binden.

Plaats binddraad door het blad

Stap 3

Voeg de onderdelen samen naar je zin tot een mooi boeketje

Voeg de onderdelen samen

Stap 4

Plaats één uiteinde van het binddraad naar beneden met de stelen en bind het andere uiteinde om het gemaakte bosje heen.

Bind het gemaakte bosje samen

Stap 5

Smeer de Succulenten in met een beetje koud lijm. Koudlijm is transparant, sneldrogend en waterbestendig. Dit is ideaal voor snij- en droogbloemen, omdat het niet kan verbranden waardoor lelijke vlekken ontstaan.

Smeer de Succulent in met koud lijm

Stap 6

Plaats de Succulenten vast op een plek waar zij genoeg houvast hebben.

Plaats de Succelent op een plek met genoeg houvast

Stap 7

Wanneer je tevreden bent over het resultaat is het tijd om met de Kauchuk tape de stelen netjes om te wikkelen. Plaats tussen het tape en de stelen ook het magneetje.

Wikkel de stelen met Kauchuk tape

Stap 8

Je kan de corsages gemakkelijk een dag bewaren in de groentela van de koelkast! Zet de koelkast niet te koud (minimaal 7 graden).

Bewaar de corsages op een koele plek

Stap 9

Vastmaken maar en ‘Time to get Married!’

Vastmaken

Wist je dat dames de corsages hoog en dicht bij de schouder dragen. Hierbij wijst het steeltje van de bloem omhoog en de bloem zelf naar beneden. Mannen dragen de bloem daarentegen juist omhoog, met het steeltje naar beneden.

De corsages kunnen op verschillende manieren opgespeld worden. Vroeger werd dit vooral gedaan met veiligheidsspelden, maar tegenwoordig zie je dat er vaak magneetjes worden gebruikt. Beschadigt je mooie outfit ook niet ?