Wandversiering met bloemen voor een bruiloft

Bloemen op jouw bruiloft: de beste tips voor bruiloft decoratie

Bloemenmeisjes, tafelstukken, corsages, centerpieces en niet te vergeten hét bruidsboeket. Bloemen spelen een onmiskenbare rol bij een bruiloft. Maar voor welke bloemen kies jij?

Laat je inspireren door onze tips, top 5 trouwbloemen en droom weg bij de ontworpen trouwstukken van onze designers.

Het plannen van een bruiloft kan overweldigend zijn, maar een van de leukste onderdelen van het proces is het kiezen van de perfecte bloemen voor de  grote dag. Van elegante witte bloemen tot kleurige wilde bloeiers. Bloemen voegen schoonheid, persoonlijkheid en charme aan elke bruiloft.

Naast een trouwthema, persoonlijke smaak is het seizoen en de beschikbaarheid van de gewenste trouwbloemen belangrijk om rekening mee te houden. Voordat de inspirerende stukken met jou delen, benoemen wij onze top 5 trouwbloemen.

Top 5 Bloemen voor jouw bruiloft

Pioenrozen

Pioenrozen zijn een populaire bloemkeuze voor bruiloften. De Pioenrozen staan bekend om hun grote en weelderige bloemblaadjes. Met de romantische en majestueuze uitstraling worden ze ook wel de koningin van de bloemen genoemd en wij begrijpen wel waarom. 😉 Pioenrozen symboliseren liefde, geluk en voorspoed, wat ze een mooie keuze maakt voor een huwelijksceremonie.

Ze zijn perfect voor een lente- of zomerbruiloft en kunnen worden gebruikt in boeketten, corsages, tafeldecoraties en als bloemen in het haar. Ze kunnen ook worden gecombineerd met andere bloemen voor een prachtig boeket dat past bij de kleuren van de bruiloft. Pioenen zijn er in verschillende kleuren waaronder: roze, rood, wit en geel.

Roze Pioenroos

Celosia

Celosia bloemen zijn een mooie bloemkeuze voor bruiloften vanwege hun unieke zachte, pluizige textuur en vorm. De betekenis van Celosia bloemen is onsterfelijkheid, loyaliteit en liefde, wat ze een prachtige toevoeging maakt aan een huwelijksceremonie. Celosia bloemen kunnen worden gecombineerd met andere bloemen en groen om mooie boeketten, tafeldecoraties en corsages te creëren die perfect passen bij de kleuren en thema van jouw bruiloft.

De Celosia is in verschillende kleuren te kiezen zoals: roze, groen, oranje, geel en rood.

Celosia Bloem

Lisianthus

Lisianthus bloemen hebben een delicate en romantische feeling. De betekenis van Lisianthus bloemen is vaak dankbaarheid en waardering. Lisianthus bloemen kunnen worden gecombineerd met andere bloemen, zoals Trosrozen en Pioenrozen, voor een mooie en unieke boeket of decoratie die past bij de kleuren van de bruiloft. Ze komen voor in verschillende kleuren zoals: wit, roze, paars en blauw.

Lisianthus Bloem

Roselily

Roselily bloemen zijn een prachtige bloemkeuze voor bruiloften vanwege hun grote opvallende bloemen en geur. Roselily’s zijn eigenlijk dubbele Lelies zonder stuifmeel, waardoor ze geen vlekken achterlaten op de bruidsjurk. De Roselily staat voor zuiverheid, onschuld en betovering, klikt dat niet mooi?

Roselily bloemen kunnen worden gecombineerd met andere bloemen, zoals Trosrozen en Orchideeën, voor een prachtig bloemwerk dat past bij de kleuren van de bruiloft en de stijl van de bruid. Ze komen voor in verschillende kleuren zoals: wit, roze en geel.

Roselily Bloem

Ranonkel

Ranonkels zijn een populaire bloemkeuze voor bruiloften vanwege hun opvallende vorm, rijke kleuren en speelse uitstraling. De Ranonkel staat voor charme, gratie en elegantie. De bloemen van de Ranonkel kunnen worden gecombineerd met andere bloemen, zoals Pioenrozen en Eucalyptusbladeren. Hierdoor creëer je een romantische uitstraling die past bij de kleuren en thema van de bruiloft. Ze komen voor in verschillende kleuren zoals: roze, wit, geel, oranje en rood.

Naast deze prachtige bloemen zijn er natuurlijk nog vele andere opties. Bekijk hier de beschikbaarheid van al onze bloemen, zodat je nooit met lege handen staat.

Roze Ranonkel

Decoratie tips voor bloemen op jouw bruiloft

Hoe verwerk je al die prachtige bloemen tot mooie bloemstukken voor de bruiloft en welke decoraties maak je? Welke bloemen tips hebben wij voor jou? Hieronder nemen wij jou mee in een aantal inspirerende bloemversieringen gemaakt door onze Decorum designers.

Bruidsboeket

Het bruidsboeket is natuurlijk een van de belangrijkste bloemstukken van de bruiloft. Dit boeket wordt de hele dag door de bruid vast gehouden en daarom ook veel gefotografeerd, het krijgt zelfs een eigen foto op de trouwauto. Van eenvoudige traditionele ronde boeketten tot bohemienachtige cascade stijlen, er zijn talloze opties om uit te kiezen.

In dit bruidsboeket zijn Calla’s, Germini’s, Alstroemeria’s, Trosrozen en Asparagus verwerkt.

Bruidsboeket

Corsages

Een corsage wordt veelal door zowel de bruidegom als door de bruid gedragen. Wist je dat de bloem corsage door de man rechtop wordt gedragen en door de vrouw hangend of als polscorsage?

Deze corsages met Succulenten zijn niet alleen heel bijzonder, ze zijn ook nog eens super lang houdbaar. Wel zo handig! Je wilt natuurlijk wel dat de bloemen de hele dag door mooi blijven. Deze corsages kan je gemakkelijk een dag van te voren voorbereiden. Bekijk stap voor stap hoe deze je deze bruidscorsages gemakkelijk zelf kan maken zónder spelden in onze blog “Corsage maken met Succulenten“.

In dit corsage zijn Succulenten, Eucalyptus en Asparagus verwerkt.

Corsage met succulenten

Tafelstukken

Centerpieces zijn een essentieel onderdeel van het decor van de bruiloft decoratie.  De tafelstukken vormen het middelpunt van de tafel en geven de receptie een boost van kleur en persoonlijkheid. Er zijn vele manieren om unieke centerpieces te maken, van eenvoudig en elegant tot groots en uitgebreid.

Voor deze bloemstukken is gebruik gemaakt van onder andere Celosia, Roselily, en siergroen.

Tafelstuk voor op een bruiloft

Stoelornamenten

Naast bloemstukjes op tafel kan je ook kiezen voor bloemen aan de stoel. Je kan voor een statement bloem kiezen, zoals de grote pioenrozen.

Stoelornamenten met bloemen voor bruiloft

Bloemenbogen

Een bloemenboog is een prachtige manier om een romantische achtergrond te creëren voor tijdens de ceremonie of de receptie.

In deze bloemenbogen zijn onder ander witte Chrysanten, Lelies en verschillende soorten bladgroen verwerkt.

Bloemenboog voor een bruiloft

Wandversiering

Ook nog eens bloemen aan de wand? Waarom niet. 😉 Deze kleurrijke wandversiering dienen naast eyecatcher ook nog eens als een mooie fotoplek voor de gasten. In dit stuk is gebruik gemaakt van de Celosia en Pioenrozen.

Voor welke bruiloft decoratie kies jij?

Wandversiering met bloemen voor een bruiloft