Binnen- en Buitenplanten

Binnen- en Buitenplanten

Wist je dat elke plant oorspronkelijk een buitenplant is? Alleen komen ze allemaal uit een ander klimaat. Sommige planten vinden het heerlijk op een zonnige, warme plek en andere kunnen best tegen een stevige bui en wat graden minder. Wij nemen je graag mee langs een aantal binnen- en buitentoppers van onze Decorum kwekers! 🌱🌺

Campanula

De Campanula is met haar stralende uiterlijk en vrolijk gekleurde bloemen een plant die je een lentegevoel geeft. Als deze plant de juiste verzorging krijgt door het verwijderen van uitgebloeide bloemen en als de Campanula een lichte, maar niet zonovergoten, standplaats heeft, kan je het hele jaar van deze plant genieten!

De naam Campanula komt van het Latijnse woord voor ‘klokje’ en verwijst naar de vorm van haar bloemen. Oorspronkelijk stammen deze planten uit Noord-Italië waar ze op veel plaatsen een natuurlijk en kleurrijk hangend tapijt vormen op rotsformaties. Een mooie plant dus die ook gewoon geschikt is voor je tuin of terras. Dat is wel zo fijn, want niet iedereen heeft een rotsformatie in de tuin.

Onze kwekers: Ten Have Plant & Van den Berg De Lier zorgen ervoor dat wij veel mensen blij kunnen maken met deze mooie plant!

Campanula Decorum Plant

Azalea

De Azalea is terecht een van onze populairste, bloeiende kamerplanten. Prachtige planten met een uitzonderlijk rijke en lange bloei. Deze planten zijn beschikbaar als er verder relatief weinig bloeiende planten worden aangeboden – van september tot mei. Het kleurengamma is enorm uitgebreid en varieert van het puurste wit en het teerste roze tot spannend rood en purper.  Tip van onze kweker Van der Voort Potplanten: komt de plant onverhoopt droog te staan, dompel dan de kluit voor ca. 10 seconden volledig onder water. Zo kan de kluit zich sneller volzuigen en herstelt de plant sneller.

De Azalea vindt haar oorsprong in de berggebieden van het Verre Oosten waar ze beschut onder bomen groeien. Dit verklaart waarom de Azalea in huis graag op een lichte plaats maar niet in felle zon wil staan. Mede door haar achtergrond kan deze plant wel tegen een stootje en is het een prima buitenplant voor in de tuin of in plantenbakken op het terras. Zorg wel voor een plekje met halfschaduw. Daar is de grond wat vochtiger en dan is deze plant op haar best.

Azalea Decorum Plant van der Voort

Gazania

Met de Gazania haal je letterlijk het zonnetje in huis! Dankzij de zonnige kleur van de bloemen staat ze ook bekend als Middaggoud. De plant staat graag in de volle zon en heeft weinig water nodig. De Gazania vindt haar oorsprong in Zuid-Afrika en houdt dan ook niet van kou. De ideale temperatuur voor deze plant ligt boven de 5 ºC. In de tuin plant je de Gazania in voedingsrijke zandgrond en houd je de grond licht vochtig. Op het terras plant je de Gazania in een pot gevuld met turf. Kweker van dit product: Van den Berg De Lier.

Gazania Decorum Plant

Begonia

Begonia’s zijn er in allerlei soorten en maten. Deze kleurrijke toppers voor binnen en voor buiten bloeien gerust tot oktober door. ✔️ Upgrade je tuin met deze veelzijdige plant: de Begonia Belove of de Betulia zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor buiten.

De Begonia is een plant met twee gezichten! Of je nu op zoek bent naar felle zomerse kleuren of gave tekeningen in het groene blad. Bij Decorum vind je ze allemaal! Ook voor in huis is de Begonia een ideale plant. Voordat de Begonia werd ontdekt als ideale kamerplant vond je de plant in warme, vochtige bosrijke gebieden in Nieuw-Guinea, zuidelijk Afrika en de Andes. Tip van onze kweker J&P Ten Have: geef de Begonia twee keer per week water zodat de aarde vochtig blijft.

Niet alleen knol en bol producten kun je van binnen naar buiten verplaatsen. Het Decorum assortiment biedt nog veel meer blijmakers waar je ook op jouw favoriete buitenplek nog lang van kunt genieten 💜 Zie jij jouw lievelingsplant hier tussen staan?

Begonia Decorum Planten J&P ten Have