Nederlands kampioene Floral Art bekend gemaakt

Op 14 en 15 januari streden Miranda ter Voorde, Tom Siebers, Franka Roenhorst, Anniek Siegers, Tiffany van Lenten, Rene van de Biezen, Bert Evers, Melissa Smedes en Anneke Douma om de titel ‘Nederlands kampioen Floral Art’. Deze wedstrijd wordt georganiseerd voor het VBW en vindt eens per vier jaar plaats. De winnaar van het NK plaatst zich voor het WK Floral Art dat in 2025 plaatsvindt in Den Haag.

Alle deelnemers kregen zes opdrachten waaronder twee verrassingopdrachten, opdracht twee: aanbieden logo en opdracht vier: ontluikend voorjaar, die zijn gesponsord door Decorum plants & flowers. Onder andere met bol op pot, lisianthus, trosroos, phalaenopsis en tulpen werden de mooiste creaties gemaakt.

Het improvisatievermogen van de deelnemers werd getest in deze opdrachten. Dit allemaal onder het toeziend oog van de bezoekers van Trendz. De vakbeurs in Gorinchem waar retailers terecht kunnen om de gezichten achter ruim 300 merken te ontmoeten.

Twee dagen lang was de spanning te snijden, maar maandagavond werd de winnares bekend gemaakt. Met 434,38 punten won Franka Roenhorst de titel ‘Nederlands kampioene Floral Art’ en een financiële bijdrage voor haar deelname aan het WK Floral Art in 2025.

Van harte gefeliciteerd Franka en heel veel succes met de voorbereidingen voor het WK!

Decorum at Floral art