Hoofdsponsors Smithers-Oasis, Decorum, Marginpar en Jodeco Glass bundelen krachten…

Internationale bloemsierkunstenaars strijden om wereldtitel in Den Haag.

Het epicentrum zijn van de bloemsierkunst

Eind augustus 2025 strijden nationale kampioenen bloemsierkunst uit de hele wereld om de wereldtitel tijdens de World Cup Floral Art 2025. Hoofdsponsors Smithers-Oasis, Decorum, Marginpar en Jodeco Glass maken dit bijzondere evenement mede mogelijk.

Wold Cup Floral art 2025 The Hague

Een wereldkampioenschap van formaat

De voorbereidingen voor dit kampioenschap zijn in volle gang. En hoe kan het ook anders. Een wereldkampioenschap van formaat organiseren: daar gaat heel veel werk in zitten. De Koninklijke VBW, in samenwerking met de internationale bloemistenorganisatie Florint, werkt al vier jaar aan de organisatie van dit evenement. Het World Forum in Den Haag vormt het perfecte decor voor deze competitie, met een spectaculair meerdaags programma vol workshops, demonstraties en een spetterende show van Europees kampioene Hanneke Frankema. Vakmensen uit de hele wereld komen hier op af. Dat belooft wat.

Zwaargewichten

Bram Rijkers, Commercieel Manager VBW: “We hebben vier hele mooie partners aan ons mogen binden als hoofdsponsor van het Wereldkampioenschap. Zwaargewichten in de branche die los van elkaar opereren – en elkaar daardoor ontzettend goed aanvullen. Allen stellen ze de bloemist centraal bij wat ze doen.” Wie zijn deze vier, en wat motiveert hen om mee te doen?

Overleg sponsoren World Cup Floral Art 2025

Oasis

Sinds de oprichting van Smithers-Oasis, meer dan 70 jaar geleden, is het bedrijf diep toegewijd aan de groei en succes van de bloemist. Smithers-Oasis levert producten die het werk van de bloemist gemakkelijker maakt en hen in staat stelt prachtige arrangementen te creëren.

Toegewijd aan de groei en succes van de bloemist

Chris Martens, Managing Director Smithers-Oasis België:“Het DNA van ons bedrijf weerspiegelt dat van de bloemisten die we bedienen. Deze gedeelde passie en toewijding drijven ons om het Wereldkampioenschap in Den Haag te ondersteunen. Zo vieren we niet alleen de kunst en vaardigheid van bloemisten van over de hele wereld, maar dragen we ook bij aan de vooruitgang en erkenning van de bloemenbranche.”

Smithers-Oasis logo

Decorum

Decorum is het enige high end, bloemen én plantenmerk ter wereld. Een samenwerking van 50 Nederlandse topkwekers, die hun mooiste producten en noviteiten uitleveren onder de Decorum naam.

Topklasse

Renate Hoogendoorn, Coördinator Marketing & Communicatie Decorum:“Onze missie? De mooiste, high end bloemen en planten kweken, voor bloemisten, tuincentra en groothandels over de hele wereld. De World Cup Floral Art 2025 is dan ook een uitgelezen kans om duizenden internationale bloemisten te ontmoeten in Den Haag en hen voor te stellen aan het brede, vernieuwende, topklasse assortiment van Decorum. De toekomst behoort tot diegenen die geloven in hun dromen. Decorum support graag de droom van de bloemisten.” 

Marginpar

Met 17 kwekerijen in Kenia, Ethiopië, Tanzania en Zimbabwe zorgt Marginpar al 35 jaar voor een jaarrond aanbod van hoge kwaliteit, bijzondere snijbloemen waarmee bloemisten het verschil kunnen maken.  

Creativiteit, drive en commitment

Helena van Achterberg, Marketeer Marginpar:

“Bij alles wat we doen denken we aan de bloemist. Hoe kunnen we hen helpen uit te blinken? De concurrentie voor te blijven? Om plezier te blijven houden in hun vak? Wij denken door het maken van bijzondere, hoge kwaliteit bloemen met een goed verhaal.

We zijn er trots op om bij te mogen dragen aan deze kampioenschappen. De creativiteit, drive en commitment bij dit soort wedstrijden is echt heel bijzonder. We kunnen niet wachten om de deelnemers in actie te mogen zien. Zonder innovatie kan kwaliteit en duurzaamheid niet voortgezet worden. Decorum kwekers innoveren geregeld in geautomatiseerde teelttechnieken, data-gedreven productie & verkoop en gerobotiseerde sorteermachines. Door deze innovaties blijft de kwaliteit een garantie. Decorum houdt het assortiment vernieuwend met noviteiten door goede samenwerkingen met veredelaars en de juiste communicatie met klanten. Jaarlijks introduceert Decorum 25 à 75 nieuwe variëteiten.

Marginpar logo

Jodeco Glass

Samen sterk voor en met het bloemenvak; dit staat al ruim 25 jaar hoog in het vaandel bij Jodeco Glass. Deze internationale speler denkt graag mee met haar klanten en verzorgt naast een vaste en wisselende collectie ook ontwerpen op maat.  

Voor én met de bloemist

Jeroen Blaauw, Directeur Jodeco Glass:“Als een van de grootste leveranciers van decoratief glas en tegenwoordig ook keramiek binnen Europa, willen wij met deze sponsoring laten zien dat wij het vak en de mensen erachter een warm hart toedragen!”

Jodeco Glass

Facts & Figures

Samen sterk voor en met het bloemenvak; dit staat al ruim 25 jaar hoog in het vaandel bij Jodeco Glass. Deze internationale speler denkt graag mee met haar klanten en verzorgt naast een vaste en wisselende collectie ook ontwerpen op maat.  

De komende maanden worden de plannen verder uitgewerkt en vanaf september start de ticketverkoop.

Facts & Figures 

  • De World Cup Floral Art vindt plaats op 28 – 31 augustus ‘25
  • De winnaar wordt bekend gemaakt op 30 augustus
  • Op 31 augustus vindt een speciale consumenten dag plaats
  • Tickets zijn verkrijgbaar vanaf september 2024
  • www.worldcupfloralart2025.com

Meer informatie: 

Koninklijke Vereniging Bloemist en Winkeliers (VBW) Bram Rijkers – bramrijkers@vbw.nu

Florint