Hofland Flowering Plants ontvangt predicaat Hofleverancier

Hofland Flowering Plants B.V. ontving op vrijdag 21 juni 2024 het predicaat Hofleverancier bij de viering van het 125-jarig bestaan van het bedrijf.  De loco-commissaris van de Koning in Zuid-Holland reikte in aanwezigheid van burgemeester Bouke Arends, de oorkonde uit aan de familie Hofland. Frans Hofland, derde generatie en inmiddels 91 jaar, onthulde het wapenschild wat daarbij hoort. 

Hofland is daarmee het eerste Westlandse glastuinbouwbedrijf dat het Koninklijk Wapen mag voeren met daarbij de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. In totaal zijn er in Nederland momenteel ongeveer 720 bedrijven die zich Hofleverancier mogen noemen.

Familiebedrijf Hofland Flowering Plants

Bij Hofland Flowering Plants staat inmiddels de vijfde generatie aan het roer. De hoofdteelt van de familie Hofland is Schlumbergera, maar tegenwoordig kweken zij ook ArgyranthemumDianthus en Calibrachoa. Het produceren van de beste kwaliteit planten met liefde en respect voor de natuur is waar Hofland voor staat. De familie Hofland heeft decennia ervaring met het kweken van Schlumbergera en de beste kwaliteit wordt onder andere gewaarborgd door het produceren van eigen stek. Daarnaast worden de Dianthus en Schlumbergera twee keer getopt, waardoor de planten extra vol en gelijk in hoogte worden. Dit alles doen zij met liefde en respect voor de natuur, door zoveel mogelijk gebruik te maken van biologische groei- en verzorgingsmiddelen. De familie Hofland levert elk seizoen hun beste planten uit met de complimenten van Decorum.

Wist je dat…

Hofland Flowering Plants sinds 2017 gebruik maakt van aardwarmte via Trias Westland. Tijdens de wintermaanden worden de kassen voor 100% verwarmd door aardwarmte. Een mooie en belangrijke ontwikkeling op weg naar een groenere wereld.

Predicaat Hofleverancier

Om in aanmerking te komen voor het predicaat Hofleverancier moet een bedrijf minimaal 100 jaar bestaan en de ontstaansgeschiedenis moet duidelijk en aantoonbaar zijn. Voor het verkrijgen van het predicaat Hofleverancier komen alleen ondernemingen in aanmerking die gerekend kunnen worden tot het midden- en kleinbedrijf. Ook moet de onderneming van plaatselijk of regionaal belang zijn te midden van branchegenoten, moet er sprake zijn van juridisch en economisch onbesproken gedrag en een onberispelijke bedrijfsvoering. Koning Willem-Alexander kan dan het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ toekennen. Met de uitreiking van het predicaat Hofleverancier wordt het 125-jarig vakmanschap van Hofland Flowering plants bekroond.

Hofland Flowering Plants benoemt tot hofleverancier