Decorum en VBW starten samenwerking om bloemist te ondersteunen

De bloemist is de belangrijkste schakel in de verkoop van bloemen en planten in Nederland. Decorum, het premium merk van meer dan 50 Nederlandse topkwekers, wil de Nederlandse bloemist graag beter leren kennen en ondersteunen. Daarom gaan VBW en Decorum zich samen inzetten om zichtbaarder te zijn bij bloemisten. Tijdens diverse events kun je onze producten zien, ruiken en voelen; ermee bekend raken.

Om de (verhalen achter de) producten van Decorum en haar kwekers bij bloemisten beter bekend te maken, haakt Decorum o.a. aan bij vakwedstrijden – zoals de finale van het NK Floral Art (14 en 15 januari, Trendz Gorinchem) – en events (VBW-voorjaarstour in maart/april). Ook via mails, social media en bijvoorbeeld onze websites, kan je op de hoogte blijven van alle productweetjes van de kweker en inspiratie van bloemisten en designers waar Decorum mee samenwerkt. Met deze tips en tricks hopen we jou als bloemist te helpen om je nog beter te onderscheiden van anderen. 

Kijk voor meer details op vbw.nu/decorum of kom op 14, 15 of 16 januari naar Trendz.

Samenwerking Decorum en VBW

Over Decorum

In 1999 werd de eerste plant uitgeleverd in een Decorum-verpakking en tot op de dag vandaag bouwen we aan ons merk in heel Europa, ook in Nederland. Intussen is Decorum uitgegroeid tot hét enige bloemen- én plantenmerk in de sierteelt. We bieden een breed assortiment van high end producten van meer dan 50 Nederlandse topkwekers. Bij ons kan de bloemist, tuincentrum en groothandel terecht voor alle relevante kennis en inspiratie over onze speciaal geselecteerde bloemen en planten. Natuurlijk zorgen we ook voor de wereld om ons heen. Al onze producten worden op een zo duurzaam mogelijke manier geteeld. Alle Decorum kwekers hebben bijvoorbeeld een MPS-A certificering. En wie voorop wil blijven lopen, moet continu innoveren. Dat doen we bij Decorum niet alleen op het gebied van producten, maar ook op andere vlakken, zoals techniek, blijven we ontwikkelen.

Over Koninklijke VBW

Koninklijke Vereniging Bloemist-Winkeliers (VBW) is de ondernemende brancheorganisatie voor bloemisten in Nederland. VBW zet zich door middel van actieve lobby en het bieden van individuele support aan lidbedrijven dagelijks in om het rendement in de branche te ontwikkelen en te werken aan een toekomstbestendige en professionele branche.

De bloemisten in Nederland realiseren gezamenlijk jaarlijks een omzet van ruim 1 miljard euro. Een kleine 10.000 medewerkers hebben een mooie baan in de branche. Het marktaandeel van bloemisten in de verkoop van bloemen bedraagt ruim 50%. Met ruim 1.250 aangesloten bloemisten vertegenwoordigt VBW ruim 60% van de omzet en de werkgelegenheid in de branche.