Ben van der Burg op Decorum Verkopersdag

Duurzaamheid, data, commercie, marktinformatie en netwerken. Deze vijf thema’s stonden op woensdag 26 juni centraal tijdens het, inmiddels, traditionele verkopersevenement vanuit Decorum.

De +- 60 aanwezigen, m.n. de commerciële mensen vanuit de Decorum kwekers, waren aandachtig luisteraar naar het verhaal van Lisa Bakker (manager Duurzaamheid) en Sven van Dorp (senior inkoper) beiden vanuit Hamiplant, die namens de Dutch Flower Group hun visie gaven op het thema duurzaamheid. Zij gaven naast een aantal interessante trends ook een blik op de toekomst en wat er zowel op lange als op middellange termijn op ‘de sector’ afkomt en wat dit voor de kwekers betekent.

Na het thema duurzaamheid werd er snel geschakeld naar commercie. Edwin Erwich gaf vanuit jem-id een presentatie over de mogelijkheden met Hortiheat, een commerciële marketingtool voor de sierteelt.

Als derde blok stond het thema marktinformatie centraal. Daniël Pinkse gaf vanuit Royal Flora Holland inzichten in trends en ontwikkelingen in de diverse marktsegmenten, waaronder de bloemist, retail en online verkopen.

Na de pizza break was het podium voor Ben van der Burg. Naast professioneel oud schaatser en tegenwoordig digitaal ondernemer komt Ben, zoon van een bloemenkweker, uit de regio en is dus bekend met de sierteeltsector. In zijn verhaal waren dus veel linkjes naar ‘onze wereld’ en nam hij ons tevens mee in de vele digitale ontwikkelingen. Naast informatief en interessant was de inbreng van Ben, uiteraard, ook gewoon heel leuk.

Decorum kijkt terug op een mooie dag en alweer vooruit naar de volgende editie in oktober.

Decorum Verkopersevent