Op-en-top sfeergarantie!

Voor wie maak jij plaats?

Wij hopen dat jullie, desondanks deze gekke tijd, allemaal een warme tijd tegemoet gaan. Met onze bloemen en planten haal je met of zonder een kerstboom gemakkelijk sfeer in huis. Kies jij voor klassiek rood, winters wit of misschien wel kleur?

Hoeveel ‘groene’ en ‘bloeiende’ vrienden jij uitnodigt over de vloer dat maakt niet uit. Hoe meer hoe gezelliger! ? Een goed excuus om (meer) prachtige bloemen en planten in huis te halen. Voor wie maak jij plaats en verwelkom jij met open armen?

Opgedoft en al, onze vrienden zijn er klaar voor! Bekijk onze excentrieke toppers hier in de blog. 

Een Naked Lady

De Amaryllis maakt je interieur extra sfeervol! De Amaryllis komt van oorsprong uit de narcisfamilie. De amaryllis is vooral bekend als een echte kerstbloem.

Heb je wel eens goed naar de bloemblaadjes van de Amaryllis gekeken? Die lijken wel van prachtig fluweel. Qua kleuren zijn ze er in het wit, rood, geel, roze, (zalm)roze, paars, oranje en tweekleurig. Meestal zitten er wel vier tot zes indrukwekkende bloemen aan de steel. De amaryllis heeft geen blad. Vandaar dat men haar in de Verenigde Staten ook wel een ‘Naked Lady’ noemen. ?

Schuif jij maar bij ons aan… ?

Amaryllis Vreugdenhil Bulbs & Plants

Shinende Anthurium

De Anthurium brengt levendigheid in ieder interieur en glimt van geluk als hij van jou een licht plekje krijgt. ? De plant is geliefd door zijn glimmende groene blad, zijn kleurige schutbladeren en vrolijke kolf.

Leuk weetje: de Anthurium komt oorspronkelijk uit Latijns-Amerika. Hier werd hij in 1857 met de Oostenrijkse arts en botanicus Dr. Karl van Scherzer ontdekt. Inmiddels kennen we meer dan 500 soorten en heeft hij wereldwijd fans. Niet alleen vanwege het mooie uiterlijk, maar ook omdat hij zo makkelijk te onderhouden is! Ideaal dus als je eventjes je aandacht bij de ‘Naked Lady ligt…

Anthurium Flor XL

Popiejopie Spathiphyllum

Het is onmogelijk om de Spathiphyllum te verdrinken, schenk dus maar een goed glaasje in. De Spathiphyllum kan namelijk goed tegen een vochtige grond en staat niet graag lang droog. ?

Het is een populaire plant en dat is niet zonder reden; het contrast tussen de witte schutbladeren en het frisgroene blad is werkelijk prachtig. De prachtige witte bloemen hebben wel wat weg van de vorm van een lepel… ?

Eén van de belangrijkste kenmerken van de Spathiphyllum is wel dat hij zeer luchtzuiverend is, hij staat zelfs in de top 10 van meest luchtzuiverende planten ter wereld! Daarnaast is hij erg makkelijk te onderhouden en past hij bij elk type pot én in elk interieur.

Stralende Kerstroos

Op zoek naar een buitenbloeier? De Helleborus wordt ook wel Kerstroos genoemd en zorgt voor de mooiste bloemen in hartje winter. Juist op het moment dat de hele tuin in winterslaap is, zorgt de kerstroos met haar stralende bloemen dat er toch van alles te beleven is als je uit het raam kijkt! Sneeuw en vorst doen deze kerstroos niets. Tip: de Helleborus kan uitdrogen door schrale wind. Houd het weerbericht dus goed in de gaten en geef flink water vóór het gaat vriezen.

Helleborus Freek van der Velden

En met welke groene vriend sta jij straks onder de Mistletoe? Misschien ‘bloeit’ er wel wat moois op?  ?