Jungleplanten

Less is More?

Daar denken wij heel anders over. Van planten krijgen wij nooit genoeg, hoe meer hoe beter. ? Wij zijn dan ook apentrots op onze jungle toppers, net zoals onze kwekers. Met welke planten creëer jij een Urban Jungle? Lees onze blog hier

Calathea

De Calathea volgt het ritme volgt van de natuur! Zodra het ochtendlicht in de kamer valt, spreiden de prachtbladeren zich om het licht op te vangen en ’s avonds sluiten ze zich weer.

Regelmatig gaat Gebr. Valstar naar Brazilië, op zoek naar nieuwe variëteiten van deze decoratieve plant. Die zijn te vinden in het oerwoud, waar de familie van de Calathea oorspronkelijk vandaan komt. Hoeveel soorten er exact zijn, is niet zeker. Wel dat elke ‘Calathea-expeditie’ weer aantrekkelijke variëteiten oplevert.

Calathea Gebr. Valstar

Phalaenopsis

De Phalaenopsis is een orchideesoort die het aanvankelijk prima naar haar zin had op bomen en rotsen in het tropische regenwoud. Nadat ontdekkingsreizigers haar in de achttiende eeuw hadden gespot in Azië en Australië, werd de plant al snel populair in Europa. En dat is logisch met zo’n uiterlijk en haar lange bloeitijd. In het Decorum assortiment is de Phalaenopsis goed vertegenwoordigd, met drie kwekers. En kweken zij allemaal hetzelfde? Zeker niet! Elke kweker heeft zijn eigen soorten, maten en kleuren. Dit geeft al aan hoe veelzijdig deze klassieker is! Kwekers van dit product: Duijn-Hove, Sion Orchids & Bernhard Orchids

Phalaenopsis

Guzmania

Wist je dat de kleurrijke kop eigenlijk niet de bloem is van de Guzmania? ? Als je tussen de schutbladeren kijkt, zie je de echte bloemetjes van deze plant. Deze sterke bloem kan ook als snijbloem in een boeket gebruikt worden en kan wel drie weken lang goed blijven.

De Guzmania is onderdeel van de Bromelia familie en groeit van origine aan bomen als een epifyt. Deze slimme plant vangt water op in z’n kelk waar hij daarna heel lang op kan teren. Je geeft hem dus ook water in die kelk. Lekker makkelijk!

Guzmania Junglestar

Monstera

Herken jij deze krachtpatser? ?? Met zijn grote, ronde bladeren maakt deze plant een statement in je huis. De gaten in zijn blad geven het een extra dimensie!

Daarnaast is deze flinke jongen perfect als decoratieve roomdivider en levende luchtzuiveringsinstallatie, voor diegenen die wat frisse lucht en privacy kunnen gebruiken. Heb je geen groene vingers? Dan is de Monstera je nieuwe beste vriend! Persoon Potplanten kweekt deze planten voor het Decorum assortiment.

Monstera Persoon Potplanten

Naast een heerlijke jungle feeling breng je ook nog eens een zuurstof boost naar binnen. Hoeveel planten tel jij eigenlijk in huis?