Halfschaduw

Kamerplanten voor in de halfschaduw

Komt jouw plant op een plekje te staan met enkele uren zon per dag? Dan zijn deze planten wat je zoekt!

Polyscias

Polyscias JoGrow

De Polyscias wordt ook wel Aralia genoemd en is een erg populaire kamerplant. De mooie stam en bijzondere bladeren zorgen ervoor dat de Aralia in ieder interieur een plekje kan krijgen, mits de plant op een lekker plekje in de halfschaduw staat!

Kentia

De Kentia is een sterke en elegante plant die het best in (half)schaduwrijke plekken goed tot zijn recht komt.

Calathea

Calathea Gebr. Valstar

Stoer, uniek en letterlijk adembenemend: de Calathea! Calathea’s zijn herkenbaar aan hun prachtige bladtekeningen en vele kleuren! Vermijd echter direct zonlicht, want dan verbranden de bladeren. Een plekje in de halfschaduw vindt de Calathea het prettigst.

Philodendron

Persoon Potplanten Philodendron

De Philodendron is een groot geslacht van bloeiende planten in de Araceae familie. De Philodendron is een luchtzuiverende kamerplant en daarnaast functioneert de plant als een natuurlijke luchtverfrisser. Het beste plekje voor deze luchtzuiveraar is in de halfschaduw.

Kamerplanten voor in de halfschaduw

De bovenstaande kamerplanten zijn een van de populairste kamerplanten die het liefst in de halfschaduw staan, maar ze zijn zeker niet de enige planten die hiervan houden! Ook de Lidcactus, Scindapsus, Begonia, Peperomia, Syngonium, Streptocarpus en de Dracaena staan het liefst op een plekje in de halfschaduw.