Laurier Gova

De eerste Decorum Only plantenselectie

#DecorumOnly

Ken jij het Decorum Only label al? Decorum heeft meer dan 200 bloemen en planten in het assortiment die exclusief geteeld worden door Decorum kwekers. Dat betekent dat deze variëteiten nergens anders verkrijgbaar zijn! Decorum Only is te herkennen aan het blauwe blaadje.

In de Decorum Only plantenselectie zetten wij een aantal van onze Decorum Only planten in het zonnetje. Welke is jouw favoriet?

Decorum Only
  1. Waxz Artooz
  2. Lauris Nobilis met hartvormige stam
  3. Epipremnum N’Joy
  4. Schlumbergera Quattrolore
  5. Chrysanne Fireworks
  6. Nephrolepis Blonde
  7. Roselily Samantha
  8. Sansevieria Dragon Tongue
  9. Iresine Herbstii Goldstar
  10. Winterbegonia Grace

Waxz Artooz

De Waxz Artooz, geteeld door Vreugdenhil Bulbs & Plants, is uniek in z’n soort. Deze amaryllisbol is op een bijzondere manier gewaxt, daardoor is het een echte eye-catcher in elke ruimte. De Waxz Artooz is geliefd bij velen, deze bol heeft namelijk geen water nodig! Elke ruimte zal opgefleurd worden met prachtige amaryllisbloemen. De Artooz collectie heeft een grotere bol in verhouding met de normale Waxz bollen van Vreugdenhil Bulbs & Plants. De steun onder de bol zal ervoor zorgen dat de amaryllisbol stevig blijft staan. De Waxz Artooz is verkrijgbaar in koper, zwart en rood.

Meer informatie en verzorgingstips over de Amaryllis is te vinden op de Amaryllis productpagina.

Waxz Artooz

Lauris Nobilis met hartvormige stam

Breng een beetje liefde in de wereld met deze prachtige Laurus Nobilis, geteeld door Gova. De hartvormige stam geeft deze laurier een romantische uitstraling. Wist je dat laurier symbool staat voor wijsheid, vrede en bescherming? Tijdens de klassieke Olympische Spelen werden de winnaars gehuldigd met laurierkransen. De Laurier Nobilis is makkelijk te verzorgen en kan een leven lang mee!

Decorum kweker Gova teelt heel duurzaam. Zo wordt van het snoeiafval onder andere thee, drop en zeep gemaakt. Ook worden de kweekpotten hergebruikt. In onze blog “Duurzaamheid in de tuinbouw” lees je nog veel meer over wat Gova en andere Decorum kwekers doen om de wereld een stukje groener te maken.

Meer informatie en verzorgingstips over de laurier is te vinden op de laurier productpagina.

Lauris Nobilis

Epipremnum N’Joy

De Epipremnum N’Joy, geteeld door Kap Scindapsus, is ook wel bekend als Scindapsus. De N’Joy heeft bijzondere witte vlekken op het blad. Deze ontstaan in het fotosynthese proces. Op een lichte plek zal je zien dat een Scindapsus lichtere en bontere bladeren krijgt. Staat jouw Scindapsus op een redelijk donkere plek? Dan zullen de bladeren groen blijven. De Epipremnum komt in de natuur voor in de regenwouden in Zuid-Oost Azië. De plant heeft een sterke luchtzuiverende werking en is makkelijk te verzorgen.

Meer informatie en verzorgingstips over de Scindapsus kan je vinden op de Scindapsus productpagina

Epipremnum N'Joy

Schlumbergera Quattrolore

De Schlumbergera Quattrolore, geteeld door Hofland Flowering Plants, is een kleurrijke sfeermaker. Deze plant is ook wel bekend als lidcactus of kerstcactus. De schlumbergera is namelijk familie van de cactus en staat volop in bloei rond kerstmis. In de natuur komt de lidcactus voor in het Atlantisch bergregenwoud. Ze groeien in het Braziliaanse kustgebied rondom São Paulo en Rio de Janeiro, op hoogtes tussen de 100 en 1500 meter boven zeeniveau. Daar groeit de kerstcactus op andere bomen en planten in plaats van in de grond.

Meer informatie en verzorgingstips over de lidcactus kan je vinden op de schlumbergera productpagina.

Schlumbergera Quattrolore

Chrysanne Fireworks

De Chrysanne Fireworks, geteeld door Lionplant, is een echt kunstwerk om te bewonderen. De lange, slanke, gekrulde bloemblaadjes lijken net vuurwerk! De chrysant in pot is een compacte, sterke plant met prachtige bloemen. Je hebt minstens vijf weken bloeiplezier van de Chrysanne ®. De bloemen zullen volledig opengaan en vrolijken elke ruimte in mum van tijd op.

Meer informatie en verzorgingstips over de Chrysanne® kan je vinden op de Chrysanne® productpagina.

Chrysanne Fireworks

Nephrolepis Blonde

De Nephrolepis Blonde, geteeld door Hillplant, is een sierlijke verschijning met haar slanke lichtgroene bladeren. Van nature komt de Nephrolepis voor in de tropen van Nieuw-Zeeland en Zuidoost-Azië. In het Nederland is de Nephrolepis ook wel bekend als de Krulvaren. De Nephrolepis Blonde kan gebruikt worden als hangplant of gewoon om neer te zetten. Met haar frisgroene kleur zal ze tropische sferen brengen in elke ruimte. 

Meer informatie en verzorgingstips over de Krulvaren is te vinden op de Krulvaren productpagina.

Nephroleps Blonde

Roselily Samantha

De Roselily Samantha, geteeld door Van Schie, is een plant met bijzondere bloemen die bij elke gelegenheid past. De naam zegt het al! De Roselily heeft door haar vele bloemblaadjes iets weg van een mooie grote roos. De Roselily Samantha kenmerkt zich met prachtig roze bloembladeren die overlopen naar wit aan de buitenkant van de bladeren. Door het gebrek aan meeldraden zullen de bloemen minder geuren dan normale lelies. Ook zijn de bloemen hierdoor pollenvrij.

Meer informatie en verzorgingstips over de Roselily kan je vinden op de Roselily productpagina.

Roselily Samantha

Sansevieria Dragon Tongue

De Sansevieria Dragon Tongue, geteeld door Duijn-Hove, pakt de aandacht met haar bijzondere bladeren. Door de wilde en draaiende bewegingen lijkt het blad echt op een drakentong! Het stevige blad en de groengele tinten geven deze Sansevieria een verfrissende look. De Sansevieria, ook wel bekend als vrouwentong, is makkelijk te verzorgen. Vroeger kwam deze onder andere voor in de woestijnen van Ethiopië, daardoor is hij ijzersterk.

Meer informatie en verzorgingstips over de Sansevieria kan je vinden op de Sansevieria productpagina.

Sansevieria Dragon Tongue

Iresine Herbstii Goldstar

De Iresine Herbstii Goldstar, geteeld door Richplant, is in Nederland ook wel bekend als biefstukplant. De Iresine Herbstii Goldstar schittert met haar frisse kleuren en opvallende geaderde blad. Deze kleurrijke plant komt oorspronkelijk uit Brazilië, een echte tropische plant dus. De biefstukplant is niet heel moeilijk om te verzorgen; houd de potgrond vochtig, zet haar op een lichte plek en laat de omgeving niet te koud worden. Bij de juiste verzorging kan deze plant zelfs 70 cm hoog worden!

Meer informatie en over de Iresine Herbstii kan je vinden op de Iresine Herbstii productpagina.

Iresine Herbstii Goldstar

Winterbegonia Grace

De Winterbegonia Grace, geteeld door J&P Ten Have, is een veelzijdige plant. Het kleurrijke rood gecombineerd met het stoere groene blad maakt elke ruimte gezelliger in de koude wintermaanden. De bloemen hebben een gekarteld randje en de bladeren lijken net op hulst. De plant is zo gekweekt dat deze goed tegen warme en droge lucht kan. Met de juiste verzorging kan deze Begonia een winter lang mee.

Meer informatie over de Begonia kan je vinden op de Begonia productpagina.

WInterbegonia Grace

Dit waren onze eerste Decorum Only favorieten! Onze kwekers hebben nog veel meer prachtige Decorum Only producten voor jou in petto. Benieuwd welke dat zijn? Neem dan snel een kijkje op onze Decorum Only pagina! Hier kan jij nog meer variëteiten ontdekken die exclusief door Decorum kwekers geteeld worden.