Het kwaliteitsmerk Decorum

Voorjaarsbloemen

Laat je verrassen door de prachtige voorjaarsbloemen van Decorum.

Tulp

De Tulp is Hollands bekendste bloem en wordt overal ter wereld herkend als typisch Nederlands product. Dat er vele verschillende soorten Tulpen bestaan in alle unieke vormen, kleuren en lengtes is bij vele mensen al bekend. Maar hoe zorg je er voor dat jouw tulpen extra lang mee gaan en niet slap gaan hangen? Dit is een goede vraag, gelukkig kunnen de Decorum tulpen kwekers jou meer vertellen over deze unieke bloem en hoe je deze het beste kunt verzorgen.

Slap hangende tulpen

Allereerst de reden waarom de tulpen slap gaan hangen. De tulpen worden standaard door de kweker behandelt met weinig water en droog vervoerd. Wanneer een tulp namelijk veel water krijgt groeit de tulp enorm snel en erg ver boven het blad uit. Wanneer de tulp geen water meer heeft zal deze stoppen met groeien.

Tulpen water geven

Wanneer u een bos tulpen ontvangt is het dus aan te raden deze aan te snijden en vul de tulpenvaas met 2 cm vers water en zet de tulpen in deze vaas. U zult zien dat de tulpen binnen een uur weer helemaal opbloeien. Een tulp heeft de eigenschap om enorm snel water tot zich te nemen. Schenk daarom nooit meer dan 2cm water in uw tulpenvaas en wacht met bijvullen tot de tulpen weer droog staan. Dit is meestal na 2 á 3 dagen het geval.

Je kunt Decorum Tulpen mengen met bijna elke andere soort bloemen.

Decorum kwaliteit bloemen en planten
“Alleen de allerbeste producten van onze geselecteerde kwekers dragen het kwaliteitslabel Decorum”

Hyacint

Met de heerlijke geur en frisse kleuren is de Hyacint onlosmakend verbonden met het voorjaar. Uit de bol groeien dikke bladeren met een ronde punt. Tijdens de bloei groeit uit het midden een stengel, vol met roze, paarse, witte, gele of rode bloemen. Deze bloemknoppen worden nagels genoemd en aan één stengel kunnen tot wel 50 nagels zitten. Elke Hyacint heeft zijn eigen heerlijke geur in verschillende sterktes, met als reden om insecten te lokken. De Hyacint is als een van de weinige bloemsoorten van nature niet gevoelig voor het slijm dat de Narcis uitscheidt.

Decorum Duurzaamheid kas

Narcis

Uit de bloembol groeien groene, gladde stengels met smalle lichtbruine knoppen, die open plooien tot prachtige trompetbloemen. De Narcis is een echte sfeermakers die binnen vrij snel tot bloei komt. Alles aan deze beauty ademt de naderende lente uit. Knalgeel is natuurlijk de bekendste kleur van de Narcis, maar je hebt ook prachtige combinaties met wit, zalmroze of rood. De bloem wordt gekenmerkt door de trompet die omringd wordt met gele of witte bladeren en licht voorover buigt. Naast de verschillende kleuren combinatie heeft de narcis verschillende verschijningsvormen. Met blad, zonder blad, met grote trompetten en kleinere, sterk geurend en niet geurend.

Wist je dat onze Narcis speciaal behandeld is, zodat ze met andere bloemen gemixt kunnen worden? Ideaal om je creativiteit volop toe te passen op een prachtig voorjaarsstuk.

Decorum Chysant

Iris

De Iris is het hele jaar verkrijgbaar in het blauw en wit, maar buiten de wintermaanden is de bloem ook beschikbaar in vele andere kleuren. Een echte blikvanger in een boeket.

Zodra de Iris tot bloei komt, verschijnt een prachtige bloem bestaande uit zes kroonblaadjes, drie opstaande- en drie hangende bloemblaadjes. De hangende bloemblaadjes worden gekenmerkt door felgekleurde vlekjes en streepjes, het honingmerk. Insecten zien dit dan ook als mooie landingsbaan.

Wist je dat wanneer je de Iris op een koele plaats neerzet, zij veel langer bloeit?

Breed Decorum assortiment bloemen en planten

Tip!

Voor elke bloem (behalve de Hyacint) geldt dat je de stelen schuin af moet snijden voordat je deze in een vaas zet. Zorg dat de vaas altijd goed schoon is en vul deze met water met snijbloemenvoedsel om extra lang te mogen genieten.