Celosia Feel Green Celosia Feel Green Calla Feen Green

Feel Green

Feel Green is het duurzaamheidslabel van de Decorum groep. Decorum kwekers welke vooruit lopen op ontwikkelingen rondom duurzaamheid, voeren ook het Feel Green merk. Deze kwekers hebben een milieu certificaat, een sociaal certificaat en de producten zijn Product Proof. Dat wil zeggen; de producten worden regelmatig getest op middelen gebruik (en doorstaan deze test met glans). Bij Feel Green is letterlijk rekening gehouden met planet, people en proift.

6 pijlers

Kwaliteit heeft altijd centraal gestaan bij Decorum en haar telers. Duurzame teelt vol passie en zorg voor het product zijn waarden waar onze telers voor de volle 100% achter staan. Duurzaamheid wordt ook steeds belangrijker voor de markt en de maatschappij. De inspanningen van onze telers komen tot uiting in energiebesparende activiteiten als het recyclen van verpakkingen en teeltmateriaal, het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen en het efficiënt gebruik van water en duurzame warmtebronnen.

De basis van het merk Feel Green is onder te verdelen in 6 Pijlers:

“Duurzame teelt vol passie en zorg voor het product!”

Duurzame energie

Wees zuinig op mij. Ik ben maar alleen. Dat is een opdracht van moeder natuur. Schonere energie maakt onze wereld beter. De zon en geothermische energie zijn onze grootste vrienden. Alle Decorum kwekers zetten in op energie zuinig produceren. Decorum kwekers gebruiken massaal zonnepanelen, aardwarmte en restwarmte om kassen te verwarmen.

Hergebruik van water

Hergebruik van water maakt deze wereld een betere plek. Water wordt steeds schaarser. De kwekers van Decorum zuiveren vuil water en gebruiken zoveel mogelijk regenwater om planten te kweken. Het gebruik van natuurlijk (regen)water is ook nog eens beter voor de producten.

“The earth is what we all have in common.”

Certificeringen

Decorum kwekers hebben deze boodschap luid en duidelijk gehoord. Het massaal behalen van een MPS of Global GAP certificaat laat zien dat we in daden geloven. Dit betekent dat ze er alles aan doen om zo min mogelijk energie te verbruiken en goede arbeidsomstandigheden voor hun werknemers te bieden. Alle Decorum kwekers beschikken ook over een sociaal certificaat. Onze kwekers zorgen voor hun omgeving, mens en natuur.

Biologische gewasbescherming

Minder chemicaliën maken deze wereld een betere plek. De kwekers van Decorum gebruiken de kracht van de natuur om hun gewassen te beschermen. Goede insecten eten slechte insecten en dat is goed voor het milieu. Decorum werkt aan het minimaliseren van de mogelijke effecten van gewasbescherming op mens en milieu. Ons gezamenlijke doel met de kwekers is te komen tot een volledige biologische bescherming.

Decorum is duurzaam!”

Gereduceerd plastic

Decorum kwekers streven naar het gebruik van duurzame materialen. Zo zijn Decorum etiketten al gedeeltelijk gemaakt van gerecycled plastic, evenals de potten. Vrijwel alle gebruikte potten bestaan uit 90% gerecycled plastic. Maar Decorum kwekers kijken verder dan verpakkingsmaterialen en potten. Ook plastic trays bestaan uit 90% gerycled plastic.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Decorum kwekers hebben oog voor hun omgeving. Ze zijn lokaal betrokken en investeren in de lokale gemeenschap. Van het sponsoren van lokale sportverenigingen tot het bieden van kansen aan werknemers met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Van GOVA tot Hofland Flowering Plants en van Moerman Lilium tot Borst Bloembollen… Onze kwekers hebben het hart op de juiste plek zitten. Juist ook voor mensen. Geïnteresseerd wat Decorum kwekers doen voor hun omgeving? Vraag het aan ze en je zult verstelt staan!

“Als consument kun je de wereld veranderen!”

Kies bewust

De tijd om de juiste producten te kiezen is nog nooit zo belangrijk geweest als nu. Dus hoe weet je dat je plant duurzaam geteeld is? Dat is misschien niet zo moeilijk als je denkt… Decorum kwekers houden van onze planeet, net als jij. Hun ambitie is om CO2 neutraal te produceren en te leven door gebruik te maken van duurzame energie. En vergeet niet: planten zorgen voor een gezonde omgeving in huis en maken je gelukkig. Dus als je de plant kiest die bij je past… kies dan een plant die met respect en liefde voor de natuur is gekweekt.