Het kwaliteitsmerk Decorum

Ons verhaal

Decorum is het kwaliteitsmerk van ruim vijftig Nederlandse kwekers. Allemaal familiebedrijven, veel van de derde of vierde generatie. Deze kwekers werken samen aan een merk dat staat voor kwaliteit, innovatie en duurzaamheid. Dat merk is Decorum.

Kwaliteit

Wat in 1995 begon als droom, is anno 2020 werkelijkheid. Wij noemen die droom Decorum. Een sterke coöperatie van meer dan vijftig kwekers. Het eerste premium merk in de sierteelt. Alleen de mooiste en beste bloemen en planten worden onder het Decorum merk in de markt gebracht. Duurzaam geteeld.

Uiteraard worden alleen de beste planten en bloemen geselecteerd voor het merk Decorum. Onze kwekers hebben een grote passie voor planten en bloemen. Net zoals jij. Het Decorum kwaliteitslabel is onze belofte dat alle producten van premium kwaliteit zijn en je er daarom langer van kan genieten.”

Daarmee vervullen we onze missie – het gelukkig maken van consumenten met prachtige bloemen en planten. Bloemen welke geluk vieren. Maar ook bloemen welke troost bieden in moeilijke tijden. Planten welke bijdragen aan een gezonde leefomgeving. En planten welke je meenemen naar exotische oorden.

Decorum kwaliteit bloemen en planten
“Alleen de allerbeste producten van onze geselecteerde kwekers dragen het kwaliteitslabel Decorum”

Duurzaamheid

Wees zuinig op mij. Ik ben maar alleen. Dat is een opdracht van moeder natuur. Schonere energie maakt onze wereld beter. De zon en geothermische energie zijn onze grootste vrienden. Alle Decorum kwekers zetten in op energie zuinig produceren. Decorum kwekers gebruiken massaal zonnepanelen, aardwarmte en restwarmte om kassen te verwarmen.

Decorum kwekers hebben deze boodschap luid en duidelijk gehoord. Het massaal behalen van een MPS of Global GAP certificaat laat zien dat we in daden geloven. Decorum kwekers gebruiken zoveel mogelijke biologische gewasbeschermingsmiddelen en ook natuurlijke middelen (zoals insecten) om ziekten en plagen tegen te gaan. In 2021 zullen alle Decorum kwekers ook een sociaal certificaat behalen. Onze kwekers zorgen voor hun omgeving; mens en natuur.

Decorum kwekers streven naar het gebruik van zo min mogelijk plastic en niet duurzame materialen. Zo zijn Decorum etiketten al gedeeltelijk gemaakt van gerecycled plastic, evenals de potten. Vrijwel alle gebruikte potten bestaan uit 90% gerecycled plastic. Maar Decorum kwekers kijken verder dan verpakkingsmaterialen en potten. Ook plastic trays bestaan uit 90% gerecycled plastic.

Decorum Duurzaamheid kas

Innovatie

De nieuwste land- en tuinbouwtechnieken worden in onze kassen toegepast om zo efficiënt mogelijk om te gaan met de beschikbare middelen en bronnen. Dit komt de focus op duurzaam ondernemen ten goede. Blijven door ontwikkelen zit in onze genen en dat is waar de Nederlandse Tuinbouwsector wereldwijd bekend om staat. Klik hier voor kennisvideo’s.

Productinnovatie is een belangrijke peiler van Decorum. De kwekers van Decorum blijven constant op zoek naar nieuwe en verbeterde soorten. Door eigen veredeling binnen de kwekerij maar ook door de nauwe contacten met veredelaars. De nieuwste producten van Decorum zijn terug te vinden op onze website.

Decorum Chysant

Een breed assortiment

Er wordt een breed scala aan producten, afkomstig van meer dan 50 kwekers, onder één naam aangeboden: Decorum. Groene planten, bloeiende planten, klein, groot, dik, dun, grootbloemig, kleinbloemig, gestreept of gevlekt. Onder Decorum worden meer dan 4.000 verschillende varianten aangeboden. Met honderden innovaties per jaar is het assortiment van Decorum altijd wisselend en altijd verrassend.

Voor ál deze planten en bloemen geldt dat de kweker zijn beste plant of bloem geselecteerd heeft voor het merk Decorum.

Breed Decorum assortiment bloemen en planten

Behind the scenes

Benieuwd hoe onze kwekers achter de schermen te werk gaan? Of hoe een kwekerij er van binnen uit ziet? Bezoek dan eens onze Youtube pagina met diverse Behind the scenes video’s’.